FinansWatch

Finans Norge mener inkassoselskapenes rolle må ivaretas i nytt regelverk

Finans Norge mener det norske inkassoregelverket er et av Europas mest effektive. Å gjøre for store endringer kan fungere mot sin hensikt.

Carl Flock, juridisk direktør i Finans Norge. | Foto: Finans Norge

Ifølge Finans Norge ligger Norge på toppen av listen over land med kortest nedbetalingstid på inkassokrav. Finans Norge støtter hastevedtaket om kutt i salærene som kom i forbindelse med koronaepidemien, men advarte myndighetene mot å gjøre for mye for raskt.

Justis- og beredskapsdepartementet har varslet flere kutt i salærene fremover, også i de tyngste sakene som er vanskeligst å inndrive.

– Etter Finans Norges syn kan slike kutt i salær for store krav få utilsiktede konsekvenser for næringslivet ved at inkassobransjen risikerer å miste kapasitet til individuell oppfølging av krav, skriver juridisk direktør Carl Flock i Finans Norge i et innlegg på Finans Norges hjemmesider.

Et nytt inkassoregelverk er nå på høring. Fristen var opprinnelig satt til 9. juni, men flere høringsinstanser har fått utsettelse på sine høringssvar til over sommeren.

Fair Collection er klare for salærkutt – men ikke til svensk nivå 

Finanstilsynet advarer samtlige inkassoforetak etter å ha avdekket alvorlige avvik fra god inkassoskikk

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch