FinansWatch

Innovasjon Norge med rekordutbetalinger til norsk næringsliv

– Vi vet at kriser kan bidra til å utløse utvikling og innovasjon. Det så vi under finanskrisen, der Innovasjon Norges virkemidler ble etterspurt og ga effekt, sier administrerende direktør Håkon Haugli

Foto: Astrid Waller/Innavjon Norge

I år har Innovasjon Norge utbetalt seks milliarder kroner til norsk næringsliv. Det tilsvarer det samme som ble delt ut i hele 2019.

Av dette har 2,5 milliarder kroner gått til investeringer i grønne prosjekter, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

– Koronakrisen har rammet norsk næringsliv hardt. Vi vet at kriser kan bidra til å utløse utvikling og innovasjon. Det så vi under finanskrisen, der Innovasjon Norges virkemidler ble etterspurt og ga effekt. Det er gledelig og viktig at norsk næringsliv nå styrker og viderefører omstillings- og innovasjonsaktiviteter, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge har fått doblet de samlede rammene sine for lån og tilskudd til 14 milliarder kroner i år på grunn av koronapandemien. Ved utgangen av juni har de delt ut penger til 4.284 prosjekter.

I forrige uke skrev FinansWatch at Fundingpartner har fått 9,1 millioner i st øtte for sin kredittmodell for små- og mellomstore bedrifter.

Fundingpartner spesialiserer seg på å koble investorer som ønsker god avkastning med lønnsomme bedrifter som trenger lån for å vokse videre og realisere prosjektene sine.

Hensikten med innovasjonsprosjektene i næringslivet er å få bedrifter til å investere mer i forskning og utvikling som kan bidra til innovasjon, bærekraftig vekst og økt konkurransekraft.

Totalt skal 1,5 milliarder kroner fordeles til innovasjonsprosjekter i næringslivet i løpet av 2020.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch