FinansWatch

Lindorff venter kraftig økning i inkassosaker

Bankenes praksis med utstrakt bruk av betalings- og avdragsutsettelser er ifølge kreditthåndteringsselskapet årsaken til at inkasso-boomen etter korona drøyer.

Foto: Lindorff

– Det forventes en økning i saker utover høsten og vinteren neste år. Dette skyldes at det vil ta tid for at arbeidsledigheten kommer ned til normalt nivå.

Det skriver gjeldsøkonom Morten Trasti i Lindorff i en epost til Finansavisen.

Han viser til bankenes praksis som en årsak til at det ikke har blitt en sterkere inkassoflom i kjølvannet av koronapandemien.

Økonomen mener også at det basert på tidligere erfaringer og resesjoner, at det kan ta ett år før man ser en topp i antall inkassosaker.

– I etterkant av koronakrisen har det ikke vært en umiddelbar økning i inkassosaker. Det skyldes utstrakt bruk av betalings- og avdragsutsettelser. Dette bidrar til å skyve saker frem i tid og at det bygger seg opp en topp frem i tid, sier Trasti til avisen.

Lindorff venter at virksomheter innen overnatting, servering og andre tjenesteytende næringer vil bli rammet hardest, i tillegg til privatpersoner med lav inntekt.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch