Paul Harper i DNB har undervurdert hvor sterkt rekylen i markedet har vært

Merrill Lynch Fund Managers Survey viser at forvalterne har vært forsiktige. Harper sier at for hver dag som går med børsoppgang blir de mer ukomfortable.
Foto: Stig B. Fiksdal/DNB
Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

– Det er fair å si at vi har undervurdert hvor sterk rekylen har vært. Det var basert på forventningene om at estimatene ville holde tilbake oppgangen. Jeg må si jeg er overrasket, sier strateg i DNB, Paul Harper til Finansavisen.

Etter en blytung start på 2020 har markedene begynt å ta seg opp igjen etter hvert som koronafrykten og usikkerheten har avtatt.

Til tross for at Oslo Børs fortsatt er ned 12 prosent i 2020, har hovedindeksen klatret fem prosent den siste måneden. I går smalt hovedindeksen opp to prosent.

– Når kursene er så høye i forhold til estimatene må man se at inntjeningen forsvarer prisingen. Hvis estimatene kommer opp kan man argumentere med at oppgangen er lettere å forsvare, men akkurat nå er prisingen utfordrende, sier Harper, som foreløpig ikke anbefaler kjøp av aksjer.

Oslo Børs har ifølge Harper en P/E på 21 ganger inntjening, noe som er høyere enn under dotcom-boblen på månedlig basis.

– P/E-multiplene er høye fordi inntjeningsforventningene har falt, mens kursene har gått opp. Det er ikke bare dyrt basert på de neste 12 månedene, som er unntakstilstand, men også for neste års inntjening når ting er mer normalt, sier han til Finansavisen.

– Merrill Lynch Fund Managers Survey viser at forvalterne har vært forsiktig, og mange er det fortsatt. For hver dag som går med børsoppgang blir de mer og mer ukomfortable, så da kommer kjøpsinteressen for å redusere undervekt, sier Harper.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også