Sjefstrateg Peter Hermanrud frykter ny børsknekk – Danske Bank er positiv

Oslo Børs henter inn stadig mer av det tapte siden fallet i mars. Hermanrud i Sparebank 1 Markets er likevel redd for at det kan falle igjen.
– Til syvende og siste går dette bra igjen, og da er kursene høyere enn i dag, sier Hermanrud i Sparebank 1 Markets. | Foto: SpareBank 1 Markets
– Til syvende og siste går dette bra igjen, og da er kursene høyere enn i dag, sier Hermanrud i Sparebank 1 Markets. | Foto: SpareBank 1 Markets

– På den ene siden er jeg redd for at det kan falle igjen, men samtidig skal man være forsiktig med å være negativ, sier sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets til E24.

Nettavisen henviser til tall fra Bloomberg som viser at hovedindeksen har steget 27 prosent fra bunnen 23. mars, og at markedsverdien av alle aksjene er opp med 520 milliarder kroner i denne perioden.

– Til syvende og siste går dette bra igjen, og da er kursene høyere enn i dag. Det er bare et spørsmål om du kan får bedre kjøpsmuligheter. Man skal tenke mer på hvordan fremtiden blir enn hvordan nåtiden er når det gjelder aksjer, sier Hermanrud til E24.

– Mer bekymret til høsten

Han sier også til E24 at risikoen er at økonomien ikke kommer tilbake så fort som markedene legger til grunn, og tror det innebærer risiko for nye børsfall.

– Det som ofte har vært tilfelle er at kriser på denne tiden av året tar vi ikke så alvorlig, og så blir vi mer bekymret til høsten. Det er et veldig mulig scenario slik vi ser det, sier han til E24 og henviser til at store børskriser ofte skjer på høsten.

– Nå er det «bare» veldig dårlig

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank peker på flere årsaker til børsoppgangen.

– Den økonomiske normaliseringen har pågått i noen uker. Jeg tror markedet reagerer spesielt positivt på at man enn så lenge ikke ser tegn til en oppblomstring av smitten. Man priser kanskje inn en mer V-formet rekyl i økonomien enn tidligere, sier han til E24 og legger til:

– En annen positiv driver er at de økonomiske nøkkeltallene bekrefter at vi sannsynligvis har den største oppbremsingen i økonomien bak oss. Ting har gått fra å være ekstremt svakt til å «bare» være veldig dårlig. Det er et steg i riktig retning.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også