Solid resultat fra Totens Sparebank

Koronakrisen setter spor også i kvartalsresultatet for Totens Sparebank. Tap på utlån og verdipapirer gjør at resultat før skatt i første kvartal ender på 32,3 millioner kroner, ned fra 46,9 millioner i samme periode i fjor.
Totens Sparebank går i pluss i første kvartal | Foto: Totens Sparebank
Totens Sparebank går i pluss i første kvartal | Foto: Totens Sparebank

Den ordinære driften før tap på utlån viser derimot en solid resultatoppgang fra 45,1 millioner i kroner første kvartal i 2019 til 61,1 millioner i samme periode 2020. Med lånetapene fratrukket ble resultatet 47,1 millioner.  Totalt er det bokført 14,1 millioner kroner i tap på utlån.  

Også bankens rentebærende verdipapirer merker av koronakrisen. De kraftige kurssvingningene i første kvartal har gjort at banken har måttet kostnadsføre et tap på 15,1 millioner kroner. Samme periode i fjor var det et positivt bidrag på 1,1 millioner. 

Fornøyd med resultatet

Banksjef Rolf E. Delingsrud er fornøyd med resultatet, men konstaterer at usikkerheten med hensyn til fremtidige effekter er meget stor. 

– Banken arbeider aktivt for å bidra til å finne gode løsninger for de kundene som får utfordringer. Banken er solid og vi mener å ha et godt utgangspunkt for å håndtere de utfordringene vi står foran, sier Delingsrud i en pressemelding. 

Lavere inntjening

Banken venter at økonomiske effektene av de omfattende koronatiltakene vil påvirke resultat også i kommende kvartal. Norges Banks totrinnsnedsettelse av styringsrenten fra 1,50 prosent til 0,25 prosent i mars vil også få innvirkning. 15. april ble renten på utlån satt ned og i mai settes innskuddsrenten ned. Disse rentenedsettelse beregnes å føre til en svekkelse av bankens rentenetto og inntjening. 

Totens Sparebank er en lokalbank som inngår i Eikagruppen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også