FinansWatch

HSBC-resultatet falt med 48 prosent 

Den britiske storbanken HSBC øker nedskrivningene av dårlige lån med 2,4 milliarder dollar, drøyt 25 milliarder kroner. Det er det største tapet på nesten ni år.

HSBC gikk på en smell i første kvartal | Foto: Alastair Grant/AP/NTB Scanpix

Bankens ventede tap på lån i første kvartal er i alt tre milliarder dollar, noe som er nesten det dobbelte av det som var ventet i forkant av rapporten. Ifølge banken kommer nedskrivningene som en følge av covid-19, oljeprisfallet og usikkerhet knyttet til et selskap i Singapore, skriver CNBC. 

Lånenedskrivningene førte til at resultatet før skatt for første kvartal falt med 48 prosent sammenlignet med samme periode i fjor og endte på 3,23 milliarder dollar. Det var betydelig under analytikernes forventninger i forkant, som var på 3,67 milliarder dollar. 

Bankens inntekter i kvartalet falt med fem prosent til 13,7 milliarder dollar. 

HSBC-sjefen Noel Quinn knytter bankens resultat til koronapandemiens påvirkning på økonomien, og banken skriver i forbindelse med rapporten at "utsiktene for verdens økonomier i 2020 er blitt vesentlig dårligere i løpet av de siste to månedene". Banken varslet også at flere dårlige lån er å vente og at lavere renter globalt vil påvirke bankenes marginer.

Aksjekursen fikk juling både i London og Hongkong etter at HSBC besluttet å ikke betale utbytte i resten av 2020. Kursen har så langt i år falt med 29,7 prosent i London og med 35,1 prosent i Hongkong, skriver CNBC.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch