FinansWatch

Han er ny styreleder i Axactor

Kristian Melhuus er ny styreleder i inkassoselskapet Axactor.

Kristian Melhuus blir ny styreleder i inkassoselskapet. | Foto: Axactor

Nominasjonskomiteen i Axactor foreslo i januar at generalforsamlingen velger Kristian Melhuus som styreleder i inkassoselskapet. Etter en ekstraordinær generalforsamling mandag, melder inkassoselskapet at Melhuus nå er utnevnt i rollen.

Øvrige styremedlemmer er Brita Eilertsen, Merete Haugli, Lars Erich Nilsen, Kathrine Astrup Fredriksen, Terje Mjøs and Hans Harén.

Etter at Glen Ole Rødland gikk av som styreleder i mai i fjor, ble styremedlem Merete Haugli valgt som midlertidig styreleder i inkassoselskapet Axactor, fram til ny styreleder var på plass.

Nylig skrev FinansWatch at inkassoselskapet ikke har klart å realisere nok av fordringene de har kjøpt, og må reevaluere porteføljen sin med over 400 millioner kroner.

Styret i Axactor besluttet i forrige uke at selskapet bør endre selskapsform fra et SE (europeisk selskap), til ASA (allmennaksjeselksap).

Konverteringen over til et ASA vil ikke gi endringer av juridisk enhet, og selskapet vil for alle praktiske formål fortsatt styres av lovgivning til norske allmennaksjeselskaper.

Selskapet skriver videre i børsmeldingen at konverteringen over til et ASA er nødt til å få godkjenning på generalforsamlingen som skal holdes 21 april.

Aksjene til Axactor på Oslo Børs vil ikke påvirkes av konverteringen.

Axactor holder til i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Spania og Italia.

Inkassoselskapet Axactor vil endre selskapsform fra SE til ASA

Axactor får bank på børsen etter melding om svakt resultat fra innkreving

Axactor henter ny CFO fra TietoEvry 

 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch