BI tilknyttes ekspertnettverk om bærekraft

Førstelektor ved Institutt for rettsvitenskap på BI, Per Espen Stoknes, er blitt medlem i den internasjonale tenketanken Club of Rome.
Foto: Janus Engel / Ritzau Scanpix
Foto: Janus Engel / Ritzau Scanpix

Tilgangen til tenketanken Club of Rome «gir BI tilgang til et sterkt internasjonalt nettverk av eksperter og forkjempere for bærekraftig utvikling», ifølge BI.

Stoknes, som for øvrig er Oslo fylkeslags 1. vara til Stortinget, Vestre Aker for MDG, er psykolog med doktorgrad i økonomi, forsker, og førstelektor ved Institutt for rettsvitenskap på BI.

Siden Club of Rome ble etablert i 1968 har den internasjonale tenketanken invitert til debatt om den konvensjonelle ideen om stadig økonomisk vekst og dens implikasjoner.  

I 1972 publiserte Club of Rome rapporten Limits to growth, der man for første gang tok i bruk datastyrt modellering for å utforske hvordan verden kunne utvikle seg over tid. Til tross for at rapporten ble møtt med mye motstand, solgte den i millioner av eksemplarer på verdensbasis.

«Antakelig er den verdens mest kjente fremtidsstudie som var med å vekke erkjennelsen om at vi ikke kan forvente vekst utover jordens tålegrenser», skriver BI.

– Roma-klubben har et unikt globalt nettverk av erfarne bærekraftseksperter som medlemmer. Det gledelige er at nå er dette nettverket er tilgjengelig for vårt Senter for bærekraft ved BI, uttaler Stoknes.

Roma-klubben har i alt utgitt over 45 rapporter som fokuserer på hva som kan være gode løsninger for samfunnet og planeten som helhet. Målet er å løse de komplekse samfunnsutfordringene som består av tekniske, sosiale, økonomiske og politiske forhold. Medlemmene representerer et mangfold av forskere, forretningsfolk, tidligere statsledere og personer fra sivil sektor fra hele verden, ifølge BI.

Mener markedet kan ha misforstått hensikten med nytt bærekraft-regelverk

Finans Norge: Svært positivt at regjeringen gjenopptar referansegruppen for bærekraftig finans 

Storebrand kåret til det beste forsikringsselskapet i verden på bærekraft 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også