Finans Norge: Svært positivt at regjeringen gjenopptar referansegruppen for bærekraftig finans

EU-taksonomien er på vei inn i norsk regelverk, men stadig vet de færrest hvordan man helt skal forholde seg til det. For Finans Norge er det et positivt trekk at et forum bestående av både næringsliv og myndigheter fortsetter å jobbe sammen om temaet.
Simen Kristiansen, fagsjef bærekraftig finans i Finans Norge. | Foto: Finans Norge (innfelt), FinansWatch (bakgrunn)
Simen Kristiansen, fagsjef bærekraftig finans i Finans Norge. | Foto: Finans Norge (innfelt), FinansWatch (bakgrunn)

For et knapt år siden etablerte Finansdepartementet en nasjonal referansegruppen for bærekraftig finans. Initiativet kom fra Finans Norge, NHO og Rederiforbundet, men gruppen består av medlemmer fra næringsliv, finans, myndigheter og akademia.

Når har regjeringen besluttet å videreføre referansegruppen.

– Ved å videreføre den nasjonale referansegruppen for bærekraftig finans, har vi plattformen for å diskutere saker som går på tvers av sektorer, departementer og politikkområder. Det haster nå å få på plass et oppdatert regelverk og riktige definisjoner i Norge, sier Simen Kristiansen, fagsjef bærekraftig finans i Finans Norge i en melding.

Bærekraft i Finans er i stor grad synonymt med EUs taksonomi for bærekraft. Regelverket er trådt i kraft i EU og er på vei inn i Norge gjennom EØS-avtalen, antakelig i løpet av første halvår. Men det er ikke likefrem å innføre taksonomien her. Det er mange tema i regelverket som oppleves som uklare, og på enkelte områder, som innen bygg, er ikke norske regler samstemte med EU-reglene.

«Når dette ikke er avklart, risikerer vi å stikke kjepper i hjulene for norske eiendomsaktører som ønsker å bygge grønt – og for banker som ønsker å finansiere slike bygg med utgangspunkt i EUs grønne klassifiseringssystem», skriver Finans Norge på sine nettsider.

Konsernsjef: – Hevet over enhver tvil at forskriften hindrer tilgang til boligmarkedet

Klimarisiko-undersøkelse: Mange finansforetak har ikke tilpasset investeringene sine til Parisavtalen

Bærekraftsleder frykter artikkel 8 blir «grønnvaskingsartikkel»  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også