Bedrifter kan vente penger fra kompensasjonsordning

Næringsministeren går fredag ut og forteller at bedrifter kan vente seg penger fra kompensasjonsordningen allerede i januar.
Næringsminister Jan Christian Vestre. | Foto: NTB
Næringsminister Jan Christian Vestre. | Foto: NTB

Kompensasjonsordningen skal dekke inntil 80 prosent av de faste, uunngåelige kostnadene for bedriftene, forteller næringsminister Jan Christian Vestre, i en pressemelding.

– Regjeringen legger frem de økonomiske støtteordningene i en proposisjon for Stortinget 14. januar. Dermed kan kompensasjonsordningen for næringslivet og kompensasjonsordningen for tapt varelager åpne i slutten av denne måneden, sier næringsministeren.

Det betyr at ordningen gir delvis dekning av kostnader til foretak som har hatt omsetningsfall på 30 prosent eller mer, sammenlignet med 2019.

Det betyr gode nyheter for konkurstallene også for starten av 2022. Som FinansWatch kunne skrive har det vært rekordlave tall for konkurser og avviklinger de to siste årene, og mye er nok takket være kompensasjonsordningen fra myndighetene.

Analyseselskapet Dun & Bradstreet delte sine bekymringer denne uken, da de skrev at de var bekymret for en økning av antall konkurser da bedrifter igjen må betale avdrag som har blitt utsatt.

– Dessuten er kompensasjonsordningene langt fra like gunstige som tidligere. Ifølge analyser vi har gjort vil kun en av fem bedrifter være kvalifisert til å kunne søke om støtte i kompensasjonsordningen som kom før jul, og det er lagt til andre kriterier som begrenser dette ytterligere. Derfor vil det ikke overraske om det kommer flere konkurser, spesielt i restaurantbransjen, sier analytiker Brit Elise Melhus i Dun & Bradstreet.

Nils Christian Øyen: – Privatmarkedet utgjør en større andel av overskuddet enn tidligere for regionbankene

Sandnes Sparebank tror konkurransen om SMB-kundene vil øke

– Norske sparebanker gis en ulempe de store internasjonale bankene ikke har 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også