Ti prosent færre konkurser i 2021

Ved utgangen av året hadde Brønnøysundregistrene registrert 3.302 konkurser og 1.576 tvangsavviklinger. Det er en samlet nedgang på 10,0 prosent fra 2020.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
NTB

Også i det første koronaåret, 2020, var det nedgang i antall konkurser. Dermed har det samlet sett vært rundt 25 prosent færre konkurser enn 2018 og 2019 de to siste årene.

De oppdaterte tallene fra Brønnøysundregistrene skal legges ut onsdag , får NTB opplyst.

I helga meldte E24 at antall konkurser er det laveste siden 2007, året før finanskrisen. Da ble det åpnet 2.845 konkurser.

Nær sagt alle hovednæringer har hatt en nedgang i konkursåpninger, og størst er nedgangen i antall konkurser i overnattings- og serveringsbransjen. Dette til tross for skjenkestopp, avlyste arrangementer og perioder med nedstenging.

Antall tvangsavviklinger har økt for de fleste hovednæringene de siste årene, med unntak av overnattings- og serveringsbransjen, som har hatt en liten nedgang.

– Konkursnedgangen skyldes nok i stor grad støtte fra myndighetene og ikke minst muligheten for utsettelse av innbetaling av skatter og avgifter, sier analytiker Brit Elise Melhus i Dun & Bradstreet.

De utsatte avgiftene forfaller til betaling i 2022, samtidig med ordinære terminer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også