Økt netthandel kan ha gitt flere transport-selskaper

Sammenlignet med året  før er økningen i antall selskaper i kategorien transport og lagring størst. Dette kan henge sammen med økt netthandel under koronapandemien, ifølge SSB.
Ifølge SSB er det størst økning innen «transport og lagring», med 9,9 prosent flere virksomheter enn året før. | Foto: NTB
Ifølge SSB er det størst økning innen «transport og lagring», med 9,9 prosent flere virksomheter enn året før. | Foto: NTB

SSB skriver at en økning i antall virksomheter fra året før på 3,8 prosent er betydelig, sammenlignet med perioden etter 2009.

Det er nær 630.000 aktive virksomheter ved inngangen til 2022, hvorav 206.000 med ansatte.

«Økt netthandel»

Den største hovednæringen ved inngangen til 2022 er «varehandel og reparasjon av motorvogner», med 11,6 prosent av virksomhetene og 19,9 prosent av de med ansatte, ifølge nye tall fra statistikken Virksomheter.

Ifølge SSB er det størst økning innen «transport og lagring», med 9,9 prosent flere virksomheter enn året før. Dette kan henge sammen med økt netthandel under koronapandemien.

Også innen næringene «informasjon og kommunikasjon» og «omsetning og drift av fast eiendom» økte tallet på virksomheter kraftig med 7,0 prosent.

Viken har flest virksomheter

Viken er det fylket med flest registrerte virksomheter, fulgt av Oslo.

Virksomheter med uoppgitt næring har økt kraftig under pandemien, og utgjør nå 2,7 prosent av virksomhetene. SSB skriver imildertid at ulike forhold som økt arbeidsmengde og ugunstige arbeidsforhold ved hjemmekontor for dem som registrererr nye virksomheter kan ha bidratt til dette. Dermed fanges de ikke opp i statistikken med en gang.

Tietoevry – stor oppgang i nordmens juleshopping på nett

Black Friday ble tidenes største netthandelsdag for Klarna

Mer bruk av internasjonale betalingskort  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også