Mer bruk av internasjonale betalingskort

Bruken av norske internasjonale betalingskort var ekstra høy i tredje kvartal 2021, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).
Foto: Adyen, PR
Foto: Adyen, PR

Bruken av norske internasjonale betalingskort på nettet har gått betydelig opp både under og etter korona-nedstengingene.

I periodene med nedstenging har det vært lite annen bruk av kortene, ifølge SSB-tall, som viser at i tredje kvartal 2021, så gikk også bruk av kortene utenfor nettet, i fysiske butikker, opp igjen.

I alt ble det registrert 273 millioner kontantuttak og betalinger med norske internasjonale betalingskort i dette kvartalet både i Norge og utlandet, for totalt 113 milliarder norske kroner.

Dette er 25 prosent flere transaksjoner og et 18 prosent større beløp enn ett år tidligere.

«Norske internasjonale betalingskort har blitt brukt mer til netthandel enn på andre måter, siden 2 kvartal 2020. Vi ser dermed en tendens til at netthandel blir viktigere for oss. I 3 kvartal 2021 ble det registrert en omsetning på 60 milliarder kroner på norske og utenlandske nettsteder medregnet Vipps-betalinger,», skriver SSB.

Beløpet det ble netthandlet for er 27 prosent større enn beløpet ett år tidligere, og tilsvarte 53 prosent av hele omsetningen med kortene.

 Nå vil Vipps inn som betalingsmiddel på ladestasjonene

Elbilforeningen krever kortbetaling ved hurtigladestasjoner

SpareBank 1 Nord-Norge fjerner minibanker. Det skaper reaksjoner. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også