Global undersøkelse: Syv av ti investorer etterlyser bedre bærekraftsrapportering

Selskaper bør adressere ESG-spørsmål og utfordringer, selv hvis det reduserer lønnsomheten til selskapet på kort sikt, mener syv av ti investorer.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Dette viser konsulentselskapet Pwc sin globale ESG investorundersøkelse. Selskapet har snakket med 325 profesjonelle investorer fra 43 land.

Samtidig svarer halvparten at de ikke er villig til å godta en lavere avkastning på investeringen i bytte mot samfunnsmessige eller økonomiske fordeler.

Man vet at «grønne» selskap vil få bedre lånebetingelser av bankene fremover, og ifølge Pwc viser undersøkelsen at også investorer i økende grad er villige til å iverksette tiltak hvis selskaper ikke i tilstrekkelig grad adresserer ESG-spørsmål og utfordringer.

Halvparten er villig til å kvitte seg med investeringer i bedrifter som ikke tar ESG på alvor.

Blant annet kommer det også frem i undersøkelsen at åtte av ti globale investorer mener bærekraft og ESG-risiko er kritisk for å ta gode investeringsbeslutninger.

Samtidig mener kun én av tre at dagens rapporterte ESG-informasjon holder tilstrekkelig kvalitet.

– I dag er investorer også opptatt av de ikke-finansielle faktorene, som kan ha stor betydning for risikoen ved å investere i et selskap eller et fond, sier Eli Moe-Helgesen, leder for revisjon i PwC.

Sjefanalytiker om ESG-rating: – Ingen tvil om at dette er business

– Finansselskapene skal være forsiktige med å si at de er best på bærekraft 

Innlegg: Forvirringen rundt ESG-ratinger 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også