FinansWatch

Global undersøkelse: Syv av ti investorer etterlyser bedre bærekraftsrapportering

Selskaper bør adressere ESG-spørsmål og utfordringer, selv hvis det reduserer lønnsomheten til selskapet på kort sikt, mener syv av ti investorer.

Foto: Colourbox

Dette viser konsulentselskapet Pwc sin globale ESG investorundersøkelse. Selskapet har snakket med 325 profesjonelle investorer fra 43 land.

Samtidig svarer halvparten at de ikke er villig til å godta en lavere avkastning på investeringen i bytte mot samfunnsmessige eller økonomiske fordeler.

Man vet at «grønne» selskap vil få bedre lånebetingelser av bankene fremover, og ifølge Pwc viser undersøkelsen at også investorer i økende grad er villige til å iverksette tiltak hvis selskaper ikke i tilstrekkelig grad adresserer ESG-spørsmål og utfordringer.

Halvparten er villig til å kvitte seg med investeringer i bedrifter som ikke tar ESG på alvor.

Blant annet kommer det også frem i undersøkelsen at åtte av ti globale investorer mener bærekraft og ESG-risiko er kritisk for å ta gode investeringsbeslutninger.

Samtidig mener kun én av tre at dagens rapporterte ESG-informasjon holder tilstrekkelig kvalitet.

– I dag er investorer også opptatt av de ikke-finansielle faktorene, som kan ha stor betydning for risikoen ved å investere i et selskap eller et fond, sier Eli Moe-Helgesen, leder for revisjon i PwC.

Sjefanalytiker om ESG-rating: – Ingen tvil om at dette er business

– Finansselskapene skal være forsiktige med å si at de er best på bærekraft 

Innlegg: Forvirringen rundt ESG-ratinger 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch