Bank godtar bot på 14 millioner

Sparebanken Sogn og Fjordane sier de har jobbet målrettet for å lukke avvik avdekket i Finanstilsynets hvitvaskingsrapport.
Trond Teigene er administrerende direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane.
Trond Teigene er administrerende direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane.

Det var i februar i år at Finanstilsynet varslet i en foreløpig rapport at de gir Sparebanken Sogn og Fjordane et administrativt overtredelsesgebyr på 14 millioner kroner for mangelfull etterlevelse av hvitvaskingsloven.

I midten av november la tilsynet frem sin endelige rapport i samme sak, og her opprettholder de gebyret.

Til Finansfokus sier administrerende direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane, Trond Teigene, at banken har jobbet målrettet for å lukke avvik avdekket i Finanstilsynets hvitvaskingsrapport, og at de godtar boten.

– Vi har gjennomført et omfattende opplæringsprogram for styret, ledelse og alle ansatte, og vi har styrket bemanningen på området. Det er gjennomført nye risikovurderinger, og vi har innarbeidet dette i risikoklassifisering og transaksjonsovervåkning. Vi har revidert alle eksisterende rutiner og utarbeidet nye rutiner som er implementert, sier han til bladet.

Nyvalgt hovedtillitsvalgt Camilla Chruickshank Holvik sier at de ansatte har stått på ekstra for å oppdatere bankens regelverk slik at det tilfredsstiller kravene fra Finanstilsynet i henhold til hvitvasking og terrorfinansiering.

– Det er nå ansatt flere ressurser på området, og vi har gjennomført et omfattende opplæringsprogram for alle ansatte. Det er også utarbeidet nye rutiner som er implementert, uttaler hun til Finansfokus.

Finanstilsynet ilegger bank gebyr på 14 millioner 

Advokaten til Sandnes Sparebank: – Ballen er hos påtalemyndigheten nå

Sandnes sparebank vil ikke godta millionbot 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også