FinansWatch

Over 12.000 autoriserte regnskapsførere i Norge

Tall fra Finanstilsynet viser at det nå er over 12.000 autoriserte regnskapsførere i Norge. Rapportering og regelverk er hovedårsakene, mener Regnskap Norge.

Administrerende direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge. | Foto: Alex Asensi

Antall autoriserte regnskapsførere har vært stabilt og svakt voksende over flere år, og har nå nådd over 12.000 i yrket, skriver Regnskap Norge i en pressemelding. Administrerende direktør Rune Aale-Hansen tror veksten vil fortsette.

– Utviklingen henger sammen med den stadig mer sammensatte hverdagen små- og mellomstore bedrifter møter. Vi ser at behovet har utviklet seg fra ren bokføring til rådgivning og veiledning i mylderet av komplisert regelverk rundt skatt, moms og personalledelse. I tillegg opplever bransjen økt etterspørsel etter rådgivning i tilknytning til forretningsutvikling og ledelse, og ikke minst bærekraftsrapportering og -analyser, sier Aale-Hansen i Regnskap Norge, i en pressemelding.

I tillegg til et økende antall regnskapsførere foregår det en konsolidering i bransjen. Det betyr færre enkeltmannsforetak, og flere regnskapsvirksomheter.

– Som regnskapsbedrift må man enten være stor nok, eller samarbeide med andre for å tilby et fullt tjenestespekter. Behovet for omfattende tjenester vil fortsatt variere stort fra små og mellomstore bedrifter, sier Aale-Hansen.

Forenklingsutvalget er satt

Regnskap Norge får ny administrerende direktør

Finansdepartementet utreder EØS-regler om bærekraftsrapportering 

Mer fra FinansWatch

Monner Crowd skifter navn til Monio

– Det var en lykkelig skilsmisse som begge parter så at var nødvendig med tanke på de ulike satsingsområdene crowdfunding og bankprodukter for gründer, sier administrerende direktør i Monio, Marius Dybdahl.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch