FinansWatch

Over 12.000 autoriserte regnskapsførere i Norge

Tall fra Finanstilsynet viser at det nå er over 12.000 autoriserte regnskapsførere i Norge. Rapportering og regelverk er hovedårsakene, mener Regnskap Norge.

Administrerende direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge. | Foto: Alex Asensi

Antall autoriserte regnskapsførere har vært stabilt og svakt voksende over flere år, og har nå nådd over 12.000 i yrket, skriver Regnskap Norge i en pressemelding. Administrerende direktør Rune Aale-Hansen tror veksten vil fortsette.

– Utviklingen henger sammen med den stadig mer sammensatte hverdagen små- og mellomstore bedrifter møter. Vi ser at behovet har utviklet seg fra ren bokføring til rådgivning og veiledning i mylderet av komplisert regelverk rundt skatt, moms og personalledelse. I tillegg opplever bransjen økt etterspørsel etter rådgivning i tilknytning til forretningsutvikling og ledelse, og ikke minst bærekraftsrapportering og -analyser, sier Aale-Hansen i Regnskap Norge, i en pressemelding.

I tillegg til et økende antall regnskapsførere foregår det en konsolidering i bransjen. Det betyr færre enkeltmannsforetak, og flere regnskapsvirksomheter.

– Som regnskapsbedrift må man enten være stor nok, eller samarbeide med andre for å tilby et fullt tjenestespekter. Behovet for omfattende tjenester vil fortsatt variere stort fra små og mellomstore bedrifter, sier Aale-Hansen.

Forenklingsutvalget er satt

Regnskap Norge får ny administrerende direktør

Finansdepartementet utreder EØS-regler om bærekraftsrapportering 

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch