Over 12.000 autoriserte regnskapsførere i Norge

Tall fra Finanstilsynet viser at det nå er over 12.000 autoriserte regnskapsførere i Norge. Rapportering og regelverk er hovedårsakene, mener Regnskap Norge.
Administrerende direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge. | Foto: Alex Asensi
Administrerende direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge. | Foto: Alex Asensi

Antall autoriserte regnskapsførere har vært stabilt og svakt voksende over flere år, og har nå nådd over 12.000 i yrket, skriver Regnskap Norge i en pressemelding. Administrerende direktør Rune Aale-Hansen tror veksten vil fortsette.

– Utviklingen henger sammen med den stadig mer sammensatte hverdagen små- og mellomstore bedrifter møter. Vi ser at behovet har utviklet seg fra ren bokføring til rådgivning og veiledning i mylderet av komplisert regelverk rundt skatt, moms og personalledelse. I tillegg opplever bransjen økt etterspørsel etter rådgivning i tilknytning til forretningsutvikling og ledelse, og ikke minst bærekraftsrapportering og -analyser, sier Aale-Hansen i Regnskap Norge, i en pressemelding.

I tillegg til et økende antall regnskapsførere foregår det en konsolidering i bransjen. Det betyr færre enkeltmannsforetak, og flere regnskapsvirksomheter.

– Som regnskapsbedrift må man enten være stor nok, eller samarbeide med andre for å tilby et fullt tjenestespekter. Behovet for omfattende tjenester vil fortsatt variere stort fra små og mellomstore bedrifter, sier Aale-Hansen.

Forenklingsutvalget er satt

Regnskap Norge får ny administrerende direktør

Finansdepartementet utreder EØS-regler om bærekraftsrapportering 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter