FinansWatch

NCR: – Vi anser det norske bankmarkedet som sterkere enn andre nordiske markeder

Til tross for høyere kapitalkrav og lav aktivitet i oljeindustrien har norske banker hatt bedre resultater enn europeiske banker de siste årene, skriver Nordic Credit Rating i en fersk rapport.

Foto: Jörgen Skjelsbæk

Nordic Credit Rating (NCR) vurderer det norske bankmarkedet til rating a-, og forventer bedre markedsforhold de neste årene på grunn av økt økonomisk aktivitet i etterkant av COVID-19 pandemien.

Det skriver NCR i en en fersk analyse.

NCR mener utrullingen av Covid-19 vaksine vil fremskynde oppgangen og bidra til en normalisering av arbeidsledigheten.

Til tross for høyere kapitalkrav og lav aktivitet i oljeindustrien har norske banker hatt bedre resultater enn europeiske banker de siste årene. Lave internasjonale vekstutsikter utgjør en risikofaktor, motvirket av solide statsfinanser og en svak valuta.

– NCR anser det norske bankmarkedet som sterkere enn de øvrige nordiske markedene, som vi scorer til bbb+, sier kredittanalytiker Geir Kristiansen i NCR i rapporten.

I desember 2020 sa derimot Kristiansen at han spådde at 2021 kunne bli mer utfordrende for bankene enn 2020.

– Vi mener 2021 kan bli enda mer utfordrende enn 2020. Økende utlånstap, som normalt er sensykliske, er blant de viktigste risikofaktorene sektoren står overfor, sa kredittanalytiker Geir Kristiansen til Finansavisen.

Nordic Credit Rating oppgraderer det norske bankmarkedet

Nordic Credit Rating: Nullrente kan ha dramatisk effekt for sparebankene 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch