FinansWatch

Nordnet og Finans Norge advarer mot å la forbrukslån finansiere aksjeinvestering

Spareøkonom i Nordnet, Bjørn Erik Sættem, sier at investeringer med lånte penger er høy risiko, fordi man kan bli nødt til å selge på et ugunstig tidspunkt.

Bjørn Erik Sættem er spareøkonom i Nordnet. | Foto: Nordnet

– Dette er ikke å anbefale for andre, sier spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet til E24.

Det sier Sættem om Erik Bakke som tok opp forbrukslån for å kjøpe Tesla-aksjer. Resultatet ble at aksjen mangedoblet og ga bakke solid gevinst.

Sættem sier at investeringer med lånte penger er høy risiko, fordi man kan bli tvunget til å selge på et ugunstig tidspunkt.

– Da kan du blåse hele egenkapitalen din, eller enda verre – tape mer enn innsatsen din.

Fagdirektør for finans i Forbrukerrådet er enig og advarer sterkt mot å ta opp dyre forbrukslån for å investere i aksjer.

– Forbrukerrådet advarer mot å ta opp dyre forbrukslån for å investere i aksjer, sier fagdirektør for finans, Jorge Jensen og legger til:

– De fleste som er i markedet for enkeltaksjer kjenner til alle måter å finansiere investeringer på, så det er nok ikke noe som kommer av at det blir omtalt. Men spør de Forbrukerrådet, så anbefaler vi å ikke gjøre det og heller velge noe mer traust som et globalt indeksfond, sier Jensen.

Håp om økonomisk oppsving i 2021 

Kun myndighetenes godkjennelse gjenstår før Tryg blir ny eier av svenske Tryg-Hansa og norske Codan 

 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch