Kun myndighetenes godkjennelse gjenstår før Tryg blir ny eier av svenske Trygg-Hansa og norske Codan
Det melder Tryg mandag ettermiddag.
Trygs aksjonærer stemte mandag ettermiddag ja til en kapitalutvidelse i forbindelse med kjøpet av RSAs nordiske aktiviteter, det vil si Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Norge. Tryg melder at det vil gjøre Tryg til det største skadeforsikringsselskapet i Skandinavia, og at «sannsynligheten for et motbud fra andre aktører er svært liten».
– Vi er svært glade for å ha kommet så langt. Transaksjonen ser nå ut til å bli en realitet. Det har vært spennende uker før RSAs avstemning, fordi det prinsipielt har vært en risiko for at andre aktører kunne komme på banen. Desto større er gleden over at det nå ser ut til å lykkes, med forbehold om at de respektive lands myndigheter godkjenner transaksjonen, uttaler Trygs konsernsjef Morten Hübbe i meldingen fra Tryg.
Tryg har planer om å slå sammen Moderna og Trygg-Hansas organisasjoner i Sverige og Tryg og Codans organisasjoner i Norge.
– Tryg forventer at integrasjonen vil medføre en samlet stillingsreduksjon på 10-15 prosent i de to landene. Naturlig avgang står årlig for 8-12 prosent, slik at det vil bli nødvendig med nedbemanning, skriver Tryg i meldingen.
Det aksjonærene har stemt ja til er Tryg og Intacts bud på britiske RSA Insurance Group på 7,2 milliarder britiske pund, hvor Trygs andel utgjør 4,2 milliarder britiske pund for RSAs virksomheter i Norge og Sverige. I tillegg til et delt finansielt eierskap av det danske Codan sammen med kanadiske Intact.
– Det er ikke noen hemmelighet at vi har vært på utkikk etter Trygg-Hansas forretning både på grunn av selskapets sterke merkevare, finansielle resultater og høye kundetilfredshet, men også fordi Tryg har et sterkt verdifelleskap med Trygg-Hansa i forhold til samfunnsengasjement, uttaler Hübbe i meldingen.
Blir RSA-handelen godkjent av myndigheten blir 1500 medarbeidere og rundt 1,3 millioner kunder fra Trygg-Hansa og norske Codan en del av Tryg-konsernet.
– På den finansielle siden forventer Tryg å øke sin topplinje med 45 prosent, fra 21,8 milliarder danske kroner til 31,7 milliarder danse kroner, skriver Tryg i meldingen.
– Samtidig forventer vi å doble sitt tekniske resultat fra 3,2 milliarder danske kroner til 6,3 milliarder danske kroner (inklusive synergier før skatt), står det videre.
Videre kommer det i meldingen frem at Tryg forventer å hente ut omkring 900 millioner danske kroner i synergier fra kjøpet, som forventes fullt realisert i 2024.
Tryg trekker frem at dette blant annet skal skje gjennom disse punktene:
- Administrasjonsomkostninger og distribusjon - 370 millioner danske kroner
- Innkjøp - 220 millioner danske kroner
- Skadebehandling - 140 millioner danske kroner
- Nye inntektsstrømmer basert på deling av «best practice» - 170 millioner danske kroner
Tryg opplyser at prosessen med å få nødvendige godkjennelser er i gang og at dette forventes å pågå i første halvår av 2021, før transaksjonen er endelig gjennomført.
Codan Norge: – Resultatet av avstemningen var som forventet
Tryg Norge: – Størrelse i seg selv er ikke lykken
Dette har konkurrentene sagt om det mulige oppkjøpet tidligere:
Fremtind tar «nye Tryg» med knusende ro
If-sjefen: – Dette er nok ikke det siste oppkjøpet vi vil se