Nordnet melder om enorm etterspørsel etter teknologifond

Halvparten av Nordnets kunder satser på teknologifond. I forrige måned kjøpte nettmeglerens kunder fond for til sammen 583 millioner kroner.
Siste tall fra nettmegleren viser at fondskundene tror på videre børsoppgang, og nettokjøpte aksjefond for totalt 583 millioner kroner i mai. | Foto: Nordnet
Siste tall fra nettmegleren viser at fondskundene tror på videre børsoppgang, og nettokjøpte aksjefond for totalt 583 millioner kroner i mai. | Foto: Nordnet

– Den positive utviklingen fra april fortsatte i mai, med nedgang i antall nye smittede og gradvis gjenåpning av samfunnet. Dette tolker aksjemarkedet positivt. Når alternativet er null rente i banken og pengemarkedet, frister det tydeligvis mer med en mulig oppside i aksjemarkedet, sier Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet, til Finansavisen.

Økonomen viser til TINA-effekten - «There is no alternative».

Siste tall fra nettmegleren viser at fondskundene tror på videre børsoppgang, og nettokjøpte aksjefond for totalt 583 millioner kroner i mai.

Av disse plasserte fondskundene 76 millioner kroner i rentefond, mens 15 millioner ble plassert i kombinasjonsfond.

– Teknologi er den bransjen som har gjort det best så langt i 2020. Mange av de store teknologiselskapene har profitert på koronakrisen ved at de øker inntektene på salg av strømmetjenester, programvare, netthandel og lignende. Alle de fem FAANG-aksjene er i pluss hittil i år, med Amazon og Netflix på topp med ca 30 prosent oppgang målt i dollar, forteller spareøkonomen.

På teknologifronten er de mest populære fondene DNB teknologi, Black Rock World Technology, BGF Next Generation Technology, JP Morgan US Technology og Tin ny teknik.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også