Grete Ellingsen er valgt inn i representantskapet til Sparebank1 Nord-Norge

– Jeg er opptatt av at banken skal være en bank for landsdelen. For innbyggerne og for næringslivet, sier Ellingsen.
Grete Ellingsen er tidligere ordfører på Sortland. | Foto: Torbjørn Tandberg
Grete Ellingsen er tidligere ordfører på Sortland. | Foto: Torbjørn Tandberg

– I høst gikk SpareBank1 Nord-Norge ut og ba om kandidater til representantskapet. Jeg fikk så beskjed om at jeg var nominert, og det syntes jeg var veldig interessant, sier Grete Ellingsen til Vesterålen Avis.

Ellingsen er opptatt av digitaliseringsarbeid og henviser til at SpareBank 1 Nord-Norge la ned en del filialer fjor

– Jeg er opptatt av digitaliseringa av banktjenestene. Nå er det lagt ned en del avdelinger rundt om i landsdelen, og derfor mener jeg at banken må sørge for å gjøre de digitale tjenestene så enkle å forstå som mulig, sier Ellingsen.

Stemmegivningen skjedde i stor grad på sosiale medier der Ellingsen sanket 40 prosent av stemmene.

–  Vi ble anmodet om å gå ut i sosiale medier for å sanke stemmer, og jeg fikk til slutt 40 prosent av stemmene. Det er jeg veldig takknemlig for, det er ei hyggelig tillitserklæring, sier Ellingsen.

Varsler mot Ellingsen

Ellingsen er styreleder i Nordnorsk kunstmuseum. I fjor ga styret direktør Jérémie McGowan sparken. I etterkant trakk fem styre- og varamedlemmer seg i protest mot Ellingsens håndtering av saken, skriver nettavisen Kulturplot.

I et felles varslingsbrev til kulturminister Abid Q. Raja (V) retter tre av de avgåtte styremedlemmene anklager mot styrelederen, som er oppnevnt av Kulturdepartementet.

– Slik vi ser det, utnyttet Ellingsen situasjonen med koronaviruset og brukte trusler for å trumfe gjennom avskjedigelsen av McGowan uten en forsvarlig saksbehandling, sa filmskaper og tidligere styremedlem, Trygve Luktvasslimo til Klassekampen.

«Brudd på taushetsplikten kan følge til juridisk ansvar, så som fengsel, og jeg ville ikke ha problemer med å anmelde det hvis det skulle skje», skal Ellingsen ha sagt til styremedlemmene.

Ellingsen skal også vegtlagt at hun var advokat og dermed kjente til lovverket. Hun avviser at hun skal ha kommet med trusler: «Det ble i denne forbindelse vist til styreinstruksen for Nordnorsk Kunstmuseum», hevdet hun i følge avisen.

Til Klassekampen skrev konstituert statssekretær Emma Lind (V) at styreleder Grete Ellingsen fortsatt har Kulturdepartements tillit, og at departementet ikke vil gripe inn i saken. Ellingsen er fremdeles styreleder i Nordnorsk Kulturmuseum.

Nicolai Tangen bryter alle bånd og kvitter seg med eierskapet i AKO Capital 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også