Norges Bank og Finansdepartementet har brukt minst 4,4 millioner kroner på Tangen-ansettelsen

Pengene er godt til eksterne tjeneseter i forbindelse med ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondsjef.
Etter en lang og turbulent prosess tiltrådte Nicolai Tangen som daglig leder i Norges Bank Investment Management (NBIM) 1. september. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Etter en lang og turbulent prosess tiltrådte Nicolai Tangen som daglig leder i Norges Bank Investment Management (NBIM) 1. september. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NTB

Det opplyser finansminister Jan Tore Sanner (H) i et skriftlig svar til Stortinget.

I underkant av 900.000 kroner av regningen for den omstridte ansettelsen sorterer under representantskapet, mens Finansdepartementets eksterne kostnader er på tett oppunder 200.000 kroner, opplyser Sanner.

Det fremgår ikke av regnestykket hva egeninnsatsen i Norges Bank og departementet har kostet, skriver VG, som først omtalte saken.

Det var Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik som stilte spørsmålet om hvor mye Tangen-ansettelsen har kostet. Gjelsvik ville også vite hvor stor kostnadsbesparelsen ville vært om det tidligere hadde blitt stilt som forutsetning fra Norges Bank at Tangen ikke kunne ha eierskap i AKO Capital og AKO-fondene.

Det får han imidlertid ikke svar på av Sanner, som viser til at departementets mulighet til å instruere Norges Bank er svært begrenset.

– Jeg har derfor ikke grunnlag for å si om denne saken hadde vært håndtert vesentlig annerledes dersom Lovavdelingens tolkning hadde foreligget tidligere. Dette medfører at jeg også mener at det ikke er grunnlag for å beregne en eventuell kostnadsbesparelse gitt de forutsetningene representanten omtaler, skriver Sanner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også