FinansWatch

Astrup i DNB om norske banker: – Vi ser rom for solide utbytter

Astrup ser i tillegg rom for romslige  utbytter i 2021 ettersom utbytterestriksjonene er planlagt opphevet i andre halvår.  – For enkelte banker kan man i løpet av 2021 få utbetalt 10 prosent av dagens markedsverdi i utbytte, og det er særlig for de bankene som ikke har betalt ut 2019-utbytte enda, sier Astrup.

Bankanalytiker Håkon Astrup i DNB Markets | Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

Norske banker var godt rustet ved inngangen til koronapandemien og har stått støtt i stormen så langt, skriver Finansavisen.  Bankanalytiker Håkon Astrup i DNB Markets, som tidligere har blitt kåret til Norges beste bank- og finansanalytiker av Kapital, mener det er god oppside i enkelte bankaksjer og egenkapitalbevis.

– Vi er generelt positive til norske banker og ser rom for solide utbytter. Til tross for at rentene har falt så mye som de har gjort og tapsavsetningene har økt, er fortsatt lønnsomheten i banksektoren relativt god. Vi venter at de store norske bankene vil ha en egenkapitalavkastning på over 10 prosent neste år, og mener dette ikke er reflektert i nåværende verdsettelse, sier Astrup til Finansavisen.

Astrup ser i tillegg rom for romslige  utbytter det kommende året ettersom utbytterestriksjonene er planlagt opphevet i andre halvår 2021.

– For enkelte banker kan man i løpet av 2021 få utbetalt 10 prosent av dagens markedsverdi i utbytte, og det er særlig for de bankene som ikke har betalt ut 2019-utbytte enda, sier Astrup.

Disse bankene har best retningslinjer for etisk drift 

Bankanalytiker frykter at det blir større forskjeller på store og små banker 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch