– Gjeldsveksten i norske husholdninger øker, dermed øker også misligholdet

Nordmenn har 57 milliarder i misligholdt gjeld, men det er færre inkassosaker på bolig og kredittkort. – Det skyldes at mange har fått betalings- og avdragsutsettelser. Spesielt i vår så vi at kreditorene var veldig forsiktige med å sende over ting til inkasso på grunn av pandemien, sier Morten Trasti, gjeldsøkonom i Lindorff, til VG.
Morten Trasti, gjeldsøkonom i Lindorff. | Foto: Lene Kallum, Lindorff
Morten Trasti, gjeldsøkonom i Lindorff. | Foto: Lene Kallum, Lindorff

– Gjeldsveksten i norske husholdninger øker, dermed øker også misligholdet. Men både bankene og de som gir forbrukslån sier det samme alle mann, nemlig at skyldnerne har gjort opp kravene sine raskere enn normalt og at de nå har en friskere portefølje enn tidligere. Dette bekreftes også av den Europeiske sentralbanken, sier Øyvind Rød, analysesjef hos Experian til VG ifølge E24.

Nordmenn skylder nå rekordhøye 57 milliarder kroner som har utløst betalingsanmerkning.

– Det er alarmerende at den norske befolkningen skylder 57 milliarder som de ikke har gjort opp, men det har ingenting med pandemien å gjøre. Den har ikke slått ut i våre tall ennå. Effekten av en pandemi vil vi se lenger frem i tid, fortsetter han.

Lindorff skriver imidlertid i en pressemelding at antallet inkassosaker blant nordmenn steg for første gang på fem måneder i november.

– På tele, strøm og varehandel er det mer enn i fjor. Men ikke på bil, bolig og kredittkort. Der er det færre inkassosaker. Det skyldes at mange har fått betalings- og avdragsutsettelser. Spesielt i vår så vi at kreditorene var veldig forsiktige med å sende over ting til inkasso på grunn av pandemien, sier Morten Trasti, gjeldsøkonom i Lindorff, til VG.

Nets i forhandling om fusjon med italienske Nexi  

Inkasso via e-faktura får flere til å betale 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter