Folkefinansiering vokser kraftig i Norge

Folkefinansieringsselskapene formidlet investeringer for 184 millioner i tredje kvartal og bikket 500 millioner kroner samlet i 2020.
Linn Hoel Ringvoll, daglig leder Kameo og styreleder i Norsk Crowdfunding Forening | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Linn Hoel Ringvoll, daglig leder Kameo og styreleder i Norsk Crowdfunding Forening | Foto: Jörgen Skjelsbæk

De norske folkefinansieringsselskapene formidlet investeringer for 184 millioner kroner i tredje kvartal og bikket 500 millioner kroner samlet i 2020. Det skriver Kameo i en pressemelding.
I fjor formidlet plattformene i Norsk Crowdfunding Forening donasjoner, egenkapital og lån for 442 millioner kroner. Crowdfunding i Norge viser en vekst på 84 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor ifølge tall utarbeidet av Rotem Shneor for Norsk Crowdfunding Forening.

– Det er fortsatt høy aktivitet innen både lånefinansiert og aksjebasert crowdfunding, så det ser til at vi kan lande på omtrent en dobling av resultat i 2019, sier Linn Hoel Ringvoll, styreleder i Norsk Crowdfunding Forening og daglig leder i Kameo Norge i meldingen.

Eiendomslån passerer 100 millioner kroner og står for 54,4 prosent av folkefinansiering i tredje kvartal.

– Det er fortsatt lån til eiendom som utgjør den største kategorien og det er tydelig at denne finansieringsmodellen både dekker reelle finansieringshull i markedet, samt at investorer synes denne måten å investere i eiendom på er attraktiv, sier Hoel Ringvoll i meldingen.

 Nordmenn folkefinansierte for nesten en halv milliard i 2019

Norsk folkefinansiering mot nytt rekordår

Vekst over lønnsomhet – fem norske fintech-selskap gikk med store underskudd i 2019 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også