FinansWatch

Svekket resultat for Danske Bank Group

Det fremkommer i kvartalsrapporten at granskningen av hvitvaskingsskandalen ventes ferdigstilt innen fjerde kvartal av 2020. Konsernet har imidlertid styrket rentenetto i kvartalet med 5,5 milliarder danske kroner sammenlignet 5,4 milliarder danske kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Danske Bank leverer et svekket resultat i tredje kvartal av 2020. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Danske Bank oppnådde et resultat før skatt på 2,8 milliarder danske kroner i tredje kvartal mot 3,8 milliarder danske kroner i samme  kvartal i fjor. Bankens avsetninger til utlånstap beløp seg til  1,1 milliard danske kroner i kvartalet som er likt som i forrige kvartal.

Så langt i år har Danske Bank satt av til sammen 6,3 milliarder danske kroner til potensielle utlånstap. I samme kvartal i fjor var tapsavsetningene 343 millioner danske kroner.

Netto renteinntekter i kvartalet var 5,5 milliarder danske kroner sammenlignet 5,4 milliarder danske kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Konsernet skriver også i kvartalsrapporten at utsiktene for 2020 ser positive ut og guider med et netto overskudd for året på mellom 4 til 4,5 milliarder danske kroner sammenlignet med prognosen på 3 milliarder danske kroner. Det kommer frem i kvartalsrapporten.

Konsernet skriver også at kostandene er redusert med tre prosent i perioden mellom tredje kvartal i år sammenlignet med i fjor grunnet kostnadsbesparende tiltak.

Det fremkommer også i rapporten at granskningen angående hvitvaskingsskandalen i Danske Banks estiske filial går som planlagt, og ventes ferdigstilt innen fjerde kvartal av 2020.

Tillitsvalgt i SpareBank1 Nord-Norge er skuffet og overrasket over at kontornettet blir halvert 

Danske Bank setter 17.000 inkassosaker på vent

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch