Svekket resultat for Danske Bank Group

Det fremkommer i kvartalsrapporten at granskningen av hvitvaskingsskandalen ventes ferdigstilt innen fjerde kvartal av 2020. Konsernet har imidlertid styrket rentenetto i kvartalet med 5,5 milliarder danske kroner sammenlignet 5,4 milliarder danske kroner i tilsvarende kvartal i fjor.
Danske Bank leverer et svekket resultat i tredje kvartal av 2020. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
Danske Bank leverer et svekket resultat i tredje kvartal av 2020. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Danske Bank oppnådde et resultat før skatt på 2,8 milliarder danske kroner i tredje kvartal mot 3,8 milliarder danske kroner i samme  kvartal i fjor. Bankens avsetninger til utlånstap beløp seg til  1,1 milliard danske kroner i kvartalet som er likt som i forrige kvartal.

Så langt i år har Danske Bank satt av til sammen 6,3 milliarder danske kroner til potensielle utlånstap. I samme kvartal i fjor var tapsavsetningene 343 millioner danske kroner.

Netto renteinntekter i kvartalet var 5,5 milliarder danske kroner sammenlignet 5,4 milliarder danske kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Konsernet skriver også i kvartalsrapporten at utsiktene for 2020 ser positive ut og guider med et netto overskudd for året på mellom 4 til 4,5 milliarder danske kroner sammenlignet med prognosen på 3 milliarder danske kroner. Det kommer frem i kvartalsrapporten.

Konsernet skriver også at kostandene er redusert med tre prosent i perioden mellom tredje kvartal i år sammenlignet med i fjor grunnet kostnadsbesparende tiltak.

Det fremkommer også i rapporten at granskningen angående hvitvaskingsskandalen i Danske Banks estiske filial går som planlagt, og ventes ferdigstilt innen fjerde kvartal av 2020.

Tillitsvalgt i SpareBank1 Nord-Norge er skuffet og overrasket over at kontornettet blir halvert 

Danske Bank setter 17.000 inkassosaker på vent

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også