Axactor tapte 468 mill. i andre kvartal

Inkassoselskapet Axactors kvartalsrapport var ikke lystig lesing for aksjonærene. Omsetningen falt med nesten 45 millioner euro sammenlignet med året før og resultatet etter skatt endte på minus 44,4 millioner euro, cirka 468 millioner kroner.
Johnny Tsolis, adm. dir. i Axactor | Foto: Axactor
Johnny Tsolis, adm. dir. i Axactor | Foto: Axactor

Å leve av å kjøpe dårlige lån har ikke vært god forretning det siste året. Axactors børskurs har falt med omtrent to tredjedeler siden nyttår og i mars måtte daværende administrende direktør Endre Rangnes gå på dagen fra det John Fredriksen-kontrollerte selskapet.

Rangnes ble erstattet med Johnny Tsolis, som var med og startet selskapet i 2015. Tsolis var tidligere finansdirektør i selskapet og han ble ersattet av Teemu Alaviitala som kom fra Nordea.

Koronakrisen har påvirket selskapet kraftig. Særlig virksomheten i Spania har vært hardt rammet av at offentlig kontor var stengt i perioden mars-mai, men også i Italia og Sverige har selskapet opplevd problemer.

Omsetningen for andre kvartal endte på 8,7 millioner euro i andre kvartal, en nedgang fra 72,4 millioner euro i tilsvarende periode året før.

Driftsresultatet gikk fra 23 millioner euro i pluss i andre kvartal til minus 32, millioner euro i år og resultatet etter skatt fulgte det samme mønsteret. Fra pluss 6,2 millioner euro i fjor til minus 44,4 mlllioner euro i år.

– Vi har vært i full drift for skyldnere, kunder og samarbeidspartnere gjennom en veldig utfordrende periode. Tallene for juni viser at markedene våre har snudd, og med mindre vi får en ny fase med lignende lockdown-tiltak, forventer vi forbedret NPL-samling og høyere 3PC-aktivitet i andre halvår. Kostnadstiltakene vil også forbedre inntektene våre fremover, sier konsernsjef Tsolis i en børsmelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også