B2 Holding varsler bedre resultat etter sparemål

Gjeldsinvesteringsselskapet B2 Holding anslår et driftsresultat for andre kvartal på 245 millioner kroner i en oppdatering mandag.
Adm. dir. Erik Just Johnsen i B2Holding | Foto: B2Holding ASA
Adm. dir. Erik Just Johnsen i B2Holding | Foto: B2Holding ASA

I oppdateringen kommer det frem at det driftsresultatet inkluderer et netto kredittap på 155 millioner kroner. Likevel er det en god del enn i samme periode i fjor, da selskapet fikk tapte 69 millioner kroner på driften.

Andre estimater i oppdateringen er at selskapet venter inn brutto innkreving på 1,28 milliiarder kroner, et EBITDA-resultat på 916 millioner kroner, porteføljekjøp på 473 millioner kroner samt 25,43 milliarder kroner i ERC, (estimated remaining colllection) det vil hvor mye selskapet venter å kunne få ut av sine låneporteføljer.

I forbindelse med presentasjonen av førstekvartalsresultatet varslet administreende direktør EriK Just Johnsen kostnadskutt og reduksjon av nye porteføljekjøp til et minimum. Det skulle tilsvare kostnadsreduksjoner på tilsvarende 20 millioner kroner i måneden fra april.

I oppdateringen melder Johnsen:

– Vi har klart å redusere kostnadene i samsvar med våre sparemål, og vil ha et fortsatt fokus på kostnadsbesparinger fremover.

Selskapet har også gjennomført stresstester på låneporteføljene som er spredt over 23 europeiske land. Konklusjonen er at i Nord-Europa og Polen, som står for mer enn halvparten av selskapets ERC, har pandemien så langt hatt liten eller ingen effekt på låneporteføljen.

Spania og Italia er to land der koronakrisen har hatt større påvirikning på B2 Holdings eiendeler. Mest utsatt er imiderltid Kroatia, der myndighetenes nedstenging av namsmannstjenester har hatt betydelig effekt på selskapets usikrede portefølje, kommer det frem i oppdateringen.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også