Aasen Sparebank sterkt preget av pandemien

Banken har dog en stabil og god kjernedrift og leverer økte renteinntekter på  22,5 millioner sammenlignet med 18,7 millioner i 2019.
Bjørn Asle Hynne er direktør i Aasen Sparebank
Bjørn Asle Hynne er direktør i Aasen Sparebank

Aasen Sparebank satt igjen med et resultat skatt på 5,4 millioner ved utgangen av første kvartal av 2020 sammenlignet med 8,1 millioner i samme kvartal i fjor. Banken har en stabil og god kjernedrift og leverer økte renteinntekter på  22,5 millioner sammenlignet med 18,7 millioner i 2019.

Tapsavsetningene til banken er på 2,9 millioner skyldes koronapandemien og påfølgende usikkerhet og endrede økonomiske forhold.

 «Covid19-situasjonen har ført til en vesentlig og rask endring i kredittrisikoen for bankens portefølje. Usikkerheten, og at dette skjedde nærme kvartalsavslutning, har ført til behov for å gjøre en justering på forventet tap da det er stor usikkerhet om de økonomiske konsekvensene av situasjonen,» begrunner banken avsetningene med i kvartalsrapporten.

Banken anser likevel seg sellv oom godt rustet for lavkonjunktur og skriver i kvartalsrapporten at «høy soliditet og god likviditet mulligjør at banken skal utøve sin samfunnsrolle i tiden fremover til tross for ringvirkningene av pandemien.»

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også