FinansWatch

SpareBank1 Nord-Norge med solid resultatvekst

Storbanken i Nord fikk en egenkapitalavkastning på 13 prosent i kvartalet og et resultat etter skatt på 473 millioner kroner.

Konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge Liv B. Ulriksen.

SpareBank1 Nord-Norge fikk et resultat etter skatt i årets første kvartal på 473 millioner kroner mot 384 millioner kroner i fjor. Storbankens netto renteinntekter endte på 473 millioner kroner mot 552 millioner kroner i fjor.

Resultatet gir en egenkapitalavkastning på 13 prosent i kvartalet mot 11,4 prosent under samme periode i fjor.

«Fortsatt høy etterspørsel etter nordnorske råvarer, stor offentlig sektor, lav oljeeksponering så vel som tidvis lav lokal smittespredning har bidratt til at Nord-Norge på de fleste områder er mindre rammet av virusutbruddet enn hva tilfellet er for mer sentrale av landet», skriver banken om årsakene til at regionen står mer stødt enn andre gjennom pandemien.

Arbeidsledigheten er lavere i nord under pandemien, og det er fortsatt tilfelle. Ledigheten er lavest i Troms- og Finnmark med 2,8 prosent og i Nordland på 3,0 prosent som er lavere enn landsgjennomsnittet på 4,2 prosent. Nordnorske boligpriser har steget med 10,2 prosent de siste 12 månedene. Utlånsveksten for privatmarkedet er i kvartalet på 2,7 prosent mot 5 prosent under samme periode i fjor. «Det har over de siste årene vist seg at første kvartal er et utfordrende kvartal å realisere vekst på utlån i privatmarkedet», skriver banken om utlånsvekst.

Banken hadde en innskuddsvekst på 4,3 prosent i kvartalet og en vekst på 14 prosent annualisert.

Sparebank 1 Nord-Norge: – Vi ligger akkurat på mållinja 

SpareBank 1 Nord-Norge kjøper regnskapshus  

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch