If betaler erstatning til skredofrene i Gjerdrum

If starter med å betale ut erstatning for de If-forsikrede sameiene som står innenfor bygge - og deleforbudet etter leirskredet i Gjerdrum. Erstatningsutbetalingene skjer før vurderingen av grunnforholdene er avklart.
Kommunikasjonsdirektør i If, Lars Galtung. | Foto: If
Kommunikasjonsdirektør i If, Lars Galtung. | Foto: If

– Vi ønsker å fjerne en stor bekymring for våre boligkunder ved å gi økonomisk handlefrihet og livskvalitet tilbake. Det er krevende å måtte vente på avklaring om erstatning, så da valgte vi å erstatte disse boligene før alle undersøkelser er gjennomført, sier kommunikasjonsdirektør i If, Lars Galtung i en pressemelding.

If forsikret flere av sameiene som ble rammet av leirskredet på Gjerdrum i desember 2020. Noe av boligmassen til sameiene er borte i skredet, mens noe står på skredkanten. Samtidig har kommunen opprettet et bygge- og deleforbud i området bak skredkanten.

Grunnforholdene i dette området må vurderes NVE (Norges vassdrag og energidirektorat) for om det er sikkert å flytte tilbake. Disse vurderingene ligger også til grunn for om boligene er rammet av naturskade, men NVE er trolig ikke ferdig med dette arbeidet før utgangen av 2021, kommer det frem i meldingen.

If: – Vi tror selskapene ser at det ikke er noe snarveier til kundetilfredshet 

For ansatte i finansbransjen er det fortsatt hjemmekontor som gjelder 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også