FinansWatch

Vedum: Et budsjett som skal få kontroll på den høye prisveksten

I dag legges statsbudsjettet frem. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier at det skal få bukt med den høye prisveksten og dempe oljepengebruken.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum møter pressen før han senere i dag legger fram statsbudsjettet for 2023. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Tradisjonen tro møtte pressen opp utenfor Vedums bolig på morgenen for statsbudsjettet.

– Hovedutfordringen for mange har vært de høye prisene, den høye prisveksten. Derfor skal vi lage et budsjett som gjør at vi får mer kontroll på den og hvor vi skal dempe oljepengebruken. Høy prisvekst rammer spesielt folk med vanlige og middels inntekter, og veldig mange småbedrifter rammes også av det, sa Vedum til pressen.

På spørsmål om han gleder seg eller gruer seg til å legge fram budsjettet, svarte han:

– Det er litt begge deler selvfølgelig. Jeg har sett fram til dette, så vet jeg jo også at det er en lang dag hvor vi kommer til å drive på fra nå til 23.

Det har vært flere lekkasjer fra budsjettet. Blant annet at regjeringen hever skattene på både aksjeutbytte, formue, og inntekt for dem som tjener over 750.000 kroner, opplyser en kilde til Aftenposten. Satsen for formuesskatt kan bli økt, ifølge Dagbladet. I fjor ble satsen økt med 1,35 prosent for dem med formuer over 20 millioner kroner etter forhandlinger med SV om statsbudsjettet. Ifølge Dagbladet vil det komme endringer i inntektsskatten. Regjeringen har vært tydelig på at skatten skal ned for personer med «vanlige inntekter» på inntil 750.000 kroner, mens de som tjener mer, kan få økt skatt.

Aftenposten: Regjeringen skrur opp utbytteskatten

Finansdepartementet strammer inn – kutter gratis øl og vin på kostymefest

Vedum: – Det er ikke ønskelig å bruke mye energi på kryptoutvinning i Norge over tid

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch