FinansWatch

1228 autorisasjonsprøver i første kvartal

Første kvartal 2022 viser relativt stabile og høye tall for autorisasjonsprøver, ifølge Finaut.

Administrerende direktør i Finaut, Siv Seglem. | Foto: FinAut

Finansnæringens autorisasjonsordninger (FinAut) er en paraplyorganisasjon for finansnæringens autorisasjons- og godkjenningsordninger.

For å bli autorisert som finansrådgiver i Norge må man bestå tre prøver i henholdsvis fagkunnskap, etikk og kunderågivning, basert på god skikk-reglene.

Statistikken for første kvartal viser noe nedgang i antall autorisasjonsprøver i forhold til 4. kvartal i 2021. Erfaringsmessig er det flere prøver i fjerde kvartal enn i første kvartal, skriver Finaut. Det ble utført 1228 kunnskapsprøver i dette kvartalet.

Videre melder Finaut om en liten stigning i antall innmeldte i autorisasjonsordningene Skadeforsikring og Personforsikring.

Finaut eies av Finans Norge og Verdipapirfondenes forening (VFF).

I fjor ble det gjennomført 8574 prøver.

Undersøkelse: Har mer tillit til en robotrådgiver som er autorisert

Som FinansWatch skrev tidligere i år, strøk én av fire på første forsøk på etikkprøven. Administrerende direktør i Finaut, Siv Seglem, sier det er helt avgjørende at etikken er på plass, men at hun mener strykprosenten ikke er så høy:

– For å bli autorisert rådgiver i finansnæringen må man bestå tre eksamener, hvor den ene er eksamen i etikk, i å løse et etisk dilemma. Det er helt avgjørende at etikken er på plass, sa Seglem til FinansWatch.

Én av fire strøk på etikkprøven i finans

– Strykprosenten er ikke spesielt høy sett opp mot vanskelighetsgraden på prøven. Nivået på prøven sikrer at alle autoriserte har tilstrekkelig kompetanse i etikk, og det er viktig.

Bred kompetanse hos de ansatte ga Romsdal Sparebank flere totalkunder

Norges første autoriserte forsikringsrådgivere for bedriftsmarked

Sterk vekst i antall fintech-selskaper


Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch