Bærekraft-konferanse: – Vi har en kjempemulighet nå

Den globale situasjonen nå gir store muligheter til endring mener S-HUB-direktør Andreas Friis, som samler over 200 norske og internasjonale beslutningstakere og eksperter innen finans til bærekraftskonferanse i Oslo.
ÅPNET KONFERANSE: Andreas Friis er direktør og grunnlegger av Sustainability Hub Norway (S-HUB), et kunnskapsnettverk for bærekraftig næringsliv. | Foto: Martin Fuglseth Kolden
ÅPNET KONFERANSE: Andreas Friis er direktør og grunnlegger av Sustainability Hub Norway (S-HUB), et kunnskapsnettverk for bærekraftig næringsliv. | Foto: Martin Fuglseth Kolden

– Vi har en kjempemulighet nå – for det er en enorm bølge på gang. Lederne må være mer bevisste enn noen gang på å ta riktige valg, se inn i fremtiden, på rotårsakene og på forretningsmodeller som får hele økosystemet til å blomstre samtidig.

Dette sier Andreas Friis, direktør og grunnleger av Sustainability Hub Norway (S-HUB), et kunnskapsnettverk for bærekraftig næringsliv.

Tirsdag og onsdag samles omlag 240 beslutningstakere innen bærekraft og finans til S-HUBS konferanse Sustainable Finance & Reporting Summit 2022, i Oslo.

– Hensikten vår her er å komme med et oppdatert business mindset, sier han til FinansWatch.

To retninger

– Etter min mening er bærekraft i ferd med å dele seg i to retninger, med mer, eller mindre, ambisiøs bærekraft. Der man enten jobber med bittesmå steg som ser på symptomene eller ser på de store tingene – som er hva vi egentlig trenger å se på.

Han ser at han frykter at ESG spesielt, og bærekraft er i ferd med å ta en retning mot «symptomfiksing», og at vi dermed ikke vil få endringene man trenger. Målet med konferansen er at folk skal endre tankegang, sier han:

– Jeg håper folk vil tenke mer helhetlig og fremtidsrettet på å maksimere påvirkningen og multikapitalverdier som skaper en bedre verden, sier han.

SB 1 Markets gjorde en kraftig snuoperasjon etter mange år med dårlig lønnsomhet – nå står meglerhuset bak flest børsnoteringer

Danske Bank har brutt kredittkortregel i Norge siden 2017

If får ikke si opp MC-klubb som kunde

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også