Danske Bank har brutt kredittkortregel i Norge siden 2017

Sommeren 2021 sendte en kunde i Danske Bank et tips til Finanstilsynet om ulovlig kreditt-praksis i banken. Banken og tilsynet hadde forskjellig tolkning av lovverket, men Danske Bank slipper forelegg.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Siden juni 2017 har det vært forbudt for norske banker å fylle inn et minimumsbeløp når de sender faktura til kredittkortkunder, i stedet for å fylle inn hele kredittgjelden i beløpsfeltet. Ifølge DN har det likevel vært praksis i Danske Bank inn til nylig.

Sommeren 2021 ble Finanstilsynet gjort oppmerksom på praksisen av en kunde i banken. Siden da har det vært korrespondanse mellom tilsynet og banken som endte med at Finanstilsynet sendte banken pålegg om retting.

– Finanstilsynet og banken hadde i utgangspunktet to ulike tolkninger av regelverket knyttet til dette, vi brukte litt tid på dialog der vi begge fikk lagt frem våre syn, en dialog som nå altså har endt med at vi tar tilsynets tolkning til etterretning og retter oss etter den, sier fungerende kommunikasjondirektør i Danske Bank, Øystein Schmidt, til DN.

Danske Bank slipper forelegg for regelbruddet.

If får ikke si opp MC-klubb som kunde

Finansklagenemnda mener Santander har drevet med villedende markedsføring

SB 1 Markets gjorde en kraftig snuoperasjon etter mange år med dårlig lønnsomhet – nå står meglerhuset bak flest børsnoteringer

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også