FinansWatch

Børsdirektøren: – Forskjell mellom å kjøre for fort og det å sette på blinklyset litt sent

I et innlegg svarer børsdirektøren på kritikk av forholdene hos Euronext Børs, bedre kjent som Oslo Børs, og sier det bare blir påpekt forbedringspotensial.

Børsdirektør Øivind Amundsen.

Finanstilsynet kom tidligere i måneden med kritikk av noteringsprosesser hos Euronext Oslo. Der tilsynet pekte på at avdelingen som behandler opptakssøknader fra virksomheter som vil børsnoteres er underbemannet.

«Finanstilsynet stilte derfor spørsmål ved om den forventede bonusordningen for direktør for førstehåndsmarkedet langt på vei vil gi samme resultat som et måltall for nye opptak, og om det er behov for ytterligere tiltak for å håndtere denne interessekonflikten», skrev Finanstilsynet i rapporten de leverte.

I en lederartikkel hos DN skrev DN at Oslo Børs ikke virket å ta tilbakemeldingene fra Oslo Børs på alvor. Nå har børsdirektøren Øivind Amundsen skrevet et innlegg hos DN der han mener dette ikke stemmer.

Han skriver at Oslo Børs har i løpet av tilsynsprosessen hatt godt samarbeid med tilsynet, og har tatt merknadene inn over seg.

Han vil også påpeke at Finanstilsynet ikke har funnet noen feil hos Oslo Børs, men påpekt forbedringspunkter.

«… Derimot påpekte de enkelte forbedringspunkter, og vi setter pris på at de hjelper oss til å bli enda bedre. Det er likevel en vesensforskjell mellom å kjøre for fort og det å sette på blinklyset litt sent på vei ut av rundkjøringen.», skriver Amundsen i sitt innlegg.

Finanstilsynet ønsker seg bedre noteringsprosesser hos Euronext Oslo

Bærekraftsleder frykter artikkel 8 blir «grønnvaskingsartikkel» 

Finanstilsynet: Dette gjelder for honorar for formidling av lån 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch