FinansWatch

EU-kommisjonen utsetter avgjørelsen om hvorvidt gass og atomkraft skal bli en del av taksonomien

Dersom gass og atomkraft blir erklært som bærekraftig, vil de kunne inngå som grønne investeringer hos for eksempel pensjonsfond.

Dersom gass og atomkraft erklæres som bærekraftig, vil de kunne inngå som grønne investeringer hos blant annet pensjonsfond. | Foto: Colourbox

Dette skriver Teknisk Ukeblad, som viser til at EU er svært delt om hvorvidt atomkraft og gass skal klassifiseres som bærekraftig.

Nå varsler EU-kommisjonen at avgjørelsen utsettes til etter nyttår, etter at det var ventet en avklaring 22 desember.

Dersom gass og atomkraft erklæres som bærekraftig, vil de kunne inngå som grønne investeringer hos blant annet pensjonsfond. Dette vil særlig gi atomkraften adgang til finansiering som den i dag ikke har, skriver bladet.

Dersom gass og atomkraft ikke blir en del av taksonomien, betyr det ikke at slike investeringer forbys. Men de blir ikke erklært klimavennlige og vil ikke komme på listen over de energiformer EU helst ser at det investeres i, ifølge Teknisk Ukeblad.

Venstre vil ha fortgang i taksonomi-regelverk 

Finans Norge ønsker klare definisjoner av norske myndigheter

EU-taksonomien blir ikke norsk lov i 2021 – Finansdepartementet oppfordrer likevel norske foretak å følge loven

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch