EU-kommisjonen utsetter avgjørelsen om hvorvidt gass og atomkraft skal bli en del av taksonomien

Dersom gass og atomkraft blir erklært som bærekraftig, vil de kunne inngå som grønne investeringer hos for eksempel pensjonsfond.
Dersom gass og atomkraft erklæres som bærekraftig, vil de kunne inngå som grønne investeringer hos blant annet pensjonsfond. | Foto: Colourbox
Dersom gass og atomkraft erklæres som bærekraftig, vil de kunne inngå som grønne investeringer hos blant annet pensjonsfond. | Foto: Colourbox

Dette skriver Teknisk Ukeblad, som viser til at EU er svært delt om hvorvidt atomkraft og gass skal klassifiseres som bærekraftig.

Nå varsler EU-kommisjonen at avgjørelsen utsettes til etter nyttår, etter at det var ventet en avklaring 22 desember.

Dersom gass og atomkraft erklæres som bærekraftig, vil de kunne inngå som grønne investeringer hos blant annet pensjonsfond. Dette vil særlig gi atomkraften adgang til finansiering som den i dag ikke har, skriver bladet.

Dersom gass og atomkraft ikke blir en del av taksonomien, betyr det ikke at slike investeringer forbys. Men de blir ikke erklært klimavennlige og vil ikke komme på listen over de energiformer EU helst ser at det investeres i, ifølge Teknisk Ukeblad.

Venstre vil ha fortgang i taksonomi-regelverk 

Finans Norge ønsker klare definisjoner av norske myndigheter

EU-taksonomien blir ikke norsk lov i 2021 – Finansdepartementet oppfordrer likevel norske foretak å følge loven

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også