FinansWatch

Finanstilsynet publiserer vedtak som gjelder overtredelse av reglene om markedsatferd

Når Finanstilsynet tar noen for brudd på markedsmisbruksforordningen, vil tilsynet offentliggjøre det på sine hjemmesider.

Finanstilsynet i Oslo. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vedtak om overtredelsesgebyr for brudd på Markedsmisbruksforordningen (MAR) bli offentliggjort på Finanstilsynets nettsider. Dette vil eksempelvis omfatte vedtak om overtredelsesgebyr for brudd på bestemmelsene om meldepliktig verdipapirhandel, det skriver Finanstilsynet på sine hjemmesider tirsdag 14. desember.

MAR ble gjennomført i norsk rett 1. mars 2021. Etter MAR skal Finanstilsynet på sine nettsider offentliggjøre vedtak om ilegging av administrative sanksjoner for overtredelse av forordningen. 

I tillegg til vedtak som gjelder overtredelsesgebyr for brudd på bestemmelsene i MAR, vil Finanstilsynet publisere vedtak om ilegging av overtredelsesgebyr for brudd på reglene om flaggeplikt. Vedtak som gjelder overtredelsesgebyr for brudd på shortsalg-forordningen vil, som i dag, fortsatt bli publisert.

Publiseringsrutinene gjelder vedtak om overtredelser begått etter 1. mars 2021.

Finanstilsynet ilegger Canada et forelegg etter at de blant annet shortet Gjensidige

Garantiordningen for banklån til bedrifter gjeninnføres

Danske Bank og Finans Danmark er ikke enige med tilsynet om bærekraftige fond 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch