FinansWatch

Garantiordningen for banklån til bedrifter gjeninnføres

Garantiordningen for banklån til bedrifter gjeninnføres, opplyser regjeringen.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) gjeninnfører garantiordningen for lån til koronarammede virksomheter. | Foto: Torstein Bøe / NTB

Tiltaket må godkjennes av EFTAs overvåkingsorgan Esa, opplyser regjeringen.

– Regjeringen vil stille opp for de bedriftene som trenger det, blant annet ved å gjeninnføre lånegarantiordningen, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Garantiordningen for banklån til bedrifter ble etablert i mars 2020 og var åpen for nye lån til og med 31. oktober i år.

Ordningen innebærer at staten garanterer for 90 prosent av beløpet i nye banklån til bedrifter som står overfor en akutt likviditetsmangel som følge av utbruddet av koronaviruset.

Gjeninnføringen må ses i lys av at enkelte deler av næringslivet blir særlig påvirket av de nye smitteverntiltakene, og kan ha grunnlag for å søke om garanterte lån.

Garantirammen for ordningen er fordelt på de enkelte bankene, som vurderer om lånesøkere oppfyller vilkårene og kan få lån. Den samlede garantirammen er på 50 milliarder kroner, hvorav vel 11 milliarder kroner er i bruk i dag, ifølge tall fra Eksfin.

Finanstilsynet ilegger Canada et forelegg etter at de blant annet shortet Gjensidige

Finans Norge er fornøyd med DSOP-samarbeid: – Har hatt samfunnsmessige gevinster på nær 60 milliarder kroner

Nordea: – Har ikke tenkt at det er et race om å rekategorisere 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch