Foreslår å gjenåpne kompensasjonsordningen for næringslivet

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener tiltakene de foreslår vil gi økonomisk trygget for næringslivet.
– Nå som vi strammer litt inn på smitteverntiltakene, er det også et behov for at regjeringen stiller opp økonomisk, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). | Foto: Terje Bendiksby / NTB
– Nå som vi strammer litt inn på smitteverntiltakene, er det også et behov for at regjeringen stiller opp økonomisk, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). | Foto: Terje Bendiksby / NTB

Tirsdag kom regjeringen med nye nasjonale smitteverntiltak. Samtidig varsler regjeringen at den foreslår ytterligere økonomiske kompensasjonstiltak for å «dempe konsekvensene av smitteverntiltakene som nå innføres».

Forslagene innebærer blant annet å gjenåpne kompensasjonsordningen for næringslivet ut året.

– Nå som vi strammer litt inn på smitteverntiltakene, er det også et behov for at regjeringen stiller opp økonomisk - for bedriftene og de ansatte som rammes. Med forslagene vi legger frem i dag, vil vi gi folk og bedrifter økonomisk trygghet, og gjøre det lettere å holde hjulene i gang i tråd med smitteverntiltakene, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Ifølge Finansdepartementet blir den nasjonale kompensasjonsordningen for næringslivet gjenåpnet for månedene november og desember, med noen justeringer:

– Maksimal utbetaling blir lavere enn før, slik at ordningen først og fremst treffer mindre aktører. Men kravet til omsetningsfall vil bli noe mildere, siden de strengeste smitteverntiltakene først kom i desember. Dette forutsetter nødvendig godkjenning av ESA, skriver departementet i en pressemelding.

De økonomiske tiltakene er avhengig av bevilgningsvedtak i Stortinget. Regjeringen tar sikte på å legge frem en proposisjon for Stortinget i januar.

Hver tredje konkurs har forsvunnet i pandemien

Vedum jobber med ny koronakrisepakke – kan bli klar i januar

Finansforbundet om dansk testkrav: – Følger situasjonen tett 

 


 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også