FinansWatch

Finans Norge samler all informasjon om EUs digitale agenda

Mange reguleringer fra EU får relevans for Norge gjennom EØS-avtalen. Nå har Finans Norge valgt å samle all informasjon om EUs digitale agenda på ett sted.

Finansnæringens hus i Oslo. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Norsk finansbransje har mye regulering å holde tritt med, i tillegg kommer det digitaliseringsinitiativ og regulering fra EU som ofte får relevans for den norske finansbransjen.

Nå har Finans Norge, med internasjonal direktør Ellen Bramness Arvidsson i spissen, valgt å samle all kunnskap de har om EUs digitale agenda på ett sted.

«Digitaliseringen av den europeiske økonomien skjer også gjennom modernisering av rammebetingelser. Rammebetingelsene vurderes som EØS-relevante, og vil ha virkning for norske aktører. En del tiltak er generelle, men det er også forslag til regelverk som er spesifikke for finansnæringen», skriver Arvidsson på Finans Norges nettsider.

Temasiden har som hensikt å holde medlemmene fortløpende oppdatert på det som skjer i EU, så de ikke risikerer å gå glipp av viktige endringer. Det er også viktig for høringsarbeidet bransjeorganisasjonen bidrar til.

«Den norske finansnæringen er langt framme i digitaliseringen, og Finans Norge er interessert i å høre reaksjoner på det arbeidet som pågår i EU, slik at vi kan spille inn erfaringer og bidra til at den framtidige lovgivningen blir hensiktsmessig for norsk næring», skriver Arvidsson.

– Uavklarte spørsmål om rapportering av bærekraft 

Ny forskrift: Flere typer foretak omfattes av meldeplikt ved utkontraktering

Direktør i Boligprodusentene: – Det er trist at bankene ikke forstår hva det dreier seg om 

Mer fra FinansWatch

Norges Bank tilbyr F-lån

Mandag skriver Norges Bank på sine sider at det kommer nye tiltak for å dempe svingningene i pengemarkedsrentene.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch