FinansWatch

DN: Disse kan bli ny finansminister

DNs politiske journalister har snakket med sine kilder i partiene og peker på tre sannsynlige kandidater til å bli ny finansminister i Støre-regjeringen.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad er kandidater til å bli ny finansminister. Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Hadia Tajik blir også nevnt. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Når Jonas Gahr Støre nå går i gang med å få satt en ny regjering i samarbeid med Senterpartiet og SV vil det som alltid bli forhandlinger om statsrådspostene. Noen er mer prestisjefylte enn andre, men en ministerpost vil alltid være en god mulighet for et koalisjonsparti til å få innflytelse der de synes det er mest viktig.

I løpet av valgkampen har DNs politiske journalister snakket med sine kilder i partiene og laget en liste over de mest sannsynlige kandidatene til å lede de ulike departementene.

Tre kandidater

For Finansdepartementets del er det tre kandidater som trekkes frem av andre politikere; Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Marit Arnstad (Sp) eller Hadia Tajik (Ap), skriver DN.

Ifølge DNs kilder er det sannsynlig at denne posten går til Senterpartiet, enten partilederen eller parlamentarisk leder (Arnstad). Et spørsmål er hvor vidt Støre vil påvirke valget og peke på Vedum eller om partiet får velge selv.

Dersom Sp vil prioritere andre departementer å lede kan Hadia Tajik bli aktuell. Hun er i dag nestleder i Finanskomiteen på Stortinget og Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson.

Som næringsminister er det nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran, som trekkes frem om Ap får denne posten.

Vil ikke spekulere om ny finansminister

Utvalgsleder: – Ingen i finansbransjen bør miste nattesøvnen av dette

Omfattende mandat for utvalg som skal gjennomgå finanstilsynsloven 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch