Vil ikke spekulere om ny finansminister

– Vi har ingen særskilte ønsker om hvem som skal bli finansminister, sier Jan Erik Fåne i Finans Norge. Finansforbundets Vigdis Mathisen håper på stø kurs for finans.
Verken Finansforbundets Vigdis Mathisen eller Finans Norges Jan Erik Fåne vil spekulere i hvem som blir ny finansminister. | Foto: Finansforbundet/Finans Norge
Verken Finansforbundets Vigdis Mathisen eller Finans Norges Jan Erik Fåne vil spekulere i hvem som blir ny finansminister. | Foto: Finansforbundet/Finans Norge

Etter valget mandag er det klart at Norge får en ny regjering ledet av Arbeiderpartiet (Ap), og at Jonas Gahr Støre (Ap) blir statsminister, som etter alle solemerker skal samarbeide med Sosialistisk Venstreparti (SV) og Senterpartiet (Sp).

– Først og fremst gratulerer til de partiene som nå skal danne regjering, heter det fra Jan Erik Fåne i Finans Norge, på spørsmål om hva de tenker om det kommende regjeringsskiftet, og hva det vil innebære for næringen.

Spent på EØS-politkken

–  Finansnæringen vil uansett regjering være avgjørende for at Norge skal klare den store utfordringen vi står midt i for å omstille Norge både i retning nye verdiskapende og bærekraftige arbeidsplasser, og fortsette det viktige digitaliseringsarbeidet. Vi ser frem til å samarbeide konstruktivt med den nye regjeringen blant annet på disse områdene, sier han til FinansWatch.

– Det blir spennende å se den nye regjeringens EØS-politikk, som er svært viktig for at næringslivet generelt og finansnæringen spesielt skal ha de samme rammevilkår som resten av våre partnere i Europa. Vi har ingen særskilte ønsker om hvem som skal bli finansminister.

– Som ventet

Forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet sier hun så langt ikke har fått reflektert over hva regjeringsskiftet vil innebære for medlemmene.

– Det er for tidlig å si noe nå, enn at dette var som ventet. Vi må avvente litt, se på regjeringserklæring, sammensetninger og så videre. Vi håper på en stø kurs for finans, og det blir spennende å se hvem som blir finansminister, sier Mathisen, som ikke vil spekulere i hvem som blir den neste finansministeren.

Syv av ni partier har svart på utfordringen fra direktøren i Finans Norge 

Arbeiderpartiet vil skape flere arbeidsplasser gjennom at staten spiller en mer aktiv rolle i næringspolitikken

Høyres finansleder ut mot Støres plan om å bruke Oljefondet til klimaformål 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også