FinansWatch

Næringsepartementet oppretter forenklingsutvalg

Utvalget skal jobbe for forenkling for hele næringslivet, men også finansbransjen kan få smidigere rapporteringsløsninger ut av arbeidet.

Næringsminister Iselin Nybø (V) har satt ned et nytt forenklingsutvalg for å se etter smidigere rapporteringsløsninger for næringslivet. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Regjeringen har opprettet et nytt forenklingsutvalg som skal jobbe med hvordan administrative oppgaver og rapportering kan forenkles ytterligere, skriver Næringsdepartementet i en pressemelding.

– Hvert år bruker næringslivet milliarder av kroner i unødvendig administrativt arbeid. Regjeringens jobber kontinuerlig for at bedriftene våre skal ha færrest mulig kostnader knyttet til å oppfylle lover og regler. Siden 2017 har vi kuttet disse kostnadene med nesten 11 milliarder kroner. Nå setter vi ned et utvalg som skal se nærmere på hvor veien går videre i dette arbeidet, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i pressemeldingen.

Departementet oppgir at de siden regjeringsskiftet i 2013 har gjennomført forenklinger som sparer næringslivet 28 milliarder kroner i året, justert for inflasjon. 11 av milliardene har kommet de siste fire årene.

– Vi er opptatt av å gjøre hverdagen enklere for de små og store jobbskaperne. Utvalget skal gi oss et mer overordnet blikk på forenklingsarbeidet, og vurdere hvordan arbeidet bør innrettes på lengre sikt i årene fremover, sier næringsministeren.

Thomas Falck vil lede utvalget. Finansministeren, kommunal- og moderniseringsministeren og næringsministeren vil sammen utarbeide mandat og oppnevne de resterende medlemmene av utvalget.

VALG: KrF vil gi rapporteringslettelser til lokalbankene

Invidem: Bankenes felles virksomhet for kundeinnsikt er lansert

Endrede kapitalkrav kan gi økte prisforskjeller på «grå» og «grønne» eiendommer 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch