Norges Handelshøyskole med masterkurs i ESG-rapportering

To forskere ved Norges Handelshøyskole (NHH) har startet opp masterkurset «Sustainability and ESG Reporting».
PhD-studentene Ibrahim Pelja (t.v) og Hussnain Bashir har startet opp masterkurs i ESG-rapportering ved NHH. | Foto: Helge Skodvin
PhD-studentene Ibrahim Pelja (t.v) og Hussnain Bashir har startet opp masterkurs i ESG-rapportering ved NHH. | Foto: Helge Skodvin

ESG-rapportering er avgjørende for kunne ta reelle steg mot en bærekraftig framtid, mener forskerne og PhD-studentene Hussnain Bashir og Ibrahim Pelja, begge siviløkonomer fra NHH.

De står bak satsingen på det nye masterkurset «Bærekraft og ESG-rapportering» - avdekking og kommunikasjon av miljø-, sosial- og styringssørsmål - som nå tilbys ved NHH. Kurset inngår i masterstudiet i økonomi og administrasjon.

– Vi vil at studentene skal forstå at den fundamentale delen av emnet er transparens og ærlighet. Bedrifter trenger ikke bare å ha en bærekraftig forretningsmodell, de må også kommunisere åpent om hva de faktisk gjør. Dette er vårt budskap til studentene, sier Bashir til NHH Bulletin.

Han viser til at selskaper i økende grad de siste årene blitt målt på sine miljømessige og sosiale fotavtrykk, og at det er stor offentlig interesse for bærekraft.

– Hos alle interessenter finner vi nå større trykk på selskapene, for at disse skal innfri sine ESG-mål, sier Bashir til NHH Bulletin.

Sparebanken Sør er ESG-vurdert av Sustainalytics

Sparebank 1 Helgeland: – Vi starter med 500 millioner og tar det derfra

If vil kaste ut kunder som ikke oppfyller ESG-krav 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også