FinansWatch

Norges Handelshøyskole med masterkurs i ESG-rapportering

To forskere ved Norges Handelshøyskole (NHH) har startet opp masterkurset «Sustainability and ESG Reporting».

PhD-studentene Ibrahim Pelja (t.v) og Hussnain Bashir har startet opp masterkurs i ESG-rapportering ved NHH. | Foto: Helge Skodvin

ESG-rapportering er avgjørende for kunne ta reelle steg mot en bærekraftig framtid, mener forskerne og PhD-studentene Hussnain Bashir og Ibrahim Pelja, begge siviløkonomer fra NHH.

De står bak satsingen på det nye masterkurset «Bærekraft og ESG-rapportering» - avdekking og kommunikasjon av miljø-, sosial- og styringssørsmål - som nå tilbys ved NHH. Kurset inngår i masterstudiet i økonomi og administrasjon.

– Vi vil at studentene skal forstå at den fundamentale delen av emnet er transparens og ærlighet. Bedrifter trenger ikke bare å ha en bærekraftig forretningsmodell, de må også kommunisere åpent om hva de faktisk gjør. Dette er vårt budskap til studentene, sier Bashir til NHH Bulletin.

Han viser til at selskaper i økende grad de siste årene blitt målt på sine miljømessige og sosiale fotavtrykk, og at det er stor offentlig interesse for bærekraft.

– Hos alle interessenter finner vi nå større trykk på selskapene, for at disse skal innfri sine ESG-mål, sier Bashir til NHH Bulletin.

Sparebanken Sør er ESG-vurdert av Sustainalytics

Sparebank 1 Helgeland: – Vi starter med 500 millioner og tar det derfra

If vil kaste ut kunder som ikke oppfyller ESG-krav 

Mer fra FinansWatch

Aprila bank: – Beste kvartalet noensinne

Etter hvert som samfunnet åpner opp igjen ser Aprila bank en stor økning i både utlån og antall etterspørsler. Og de ser ikke for seg at det stopper med det første.

Les også

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger