If vil kaste ut kunder som ikke oppfyller ESG-krav

Ti nordiske selskaper har fått varsel fra If om at resultatet av ESG-vurderingen deres ikke er tilfredsstillende. I ytterste konsekvens vil If be kundene om å finne en annen forsikringsleverandør.
Konsernsjef i If, Morten Thorsrud. | Foto: If Skadeforsikring
Konsernsjef i If, Morten Thorsrud. | Foto: If Skadeforsikring

I et intervju med Finansavisen sier konsernsjef i If, Morten Thorsrud, at selskapet vil kaste ut kunder som ikke er i trå med ESG-prinsippene til UN Global Compact.

– Vi har nå en liste på rundt ti selskaper, fra alle de fire nordiske landene. Det er ganske bredt i form av ulike industrier og det er flere ulike brudd i forhold til UN Global Compact-prinsippene, opplyser Thorsrud til Finansavisen.

ESG står for Environmental, Social and Governance, på norsk blir det miljø og sosiale forhold og eierstyring.

Thorsrud oppgir ikke hvilke kunder som har mottatt varsler fra If. Men han påpeker at det selskapene har fått merknader for er brudd på menneskerettigheter, arbeidsforhold, miljøhensyn eller for dårlig arbeid med antikorrupsjon.

– Fokuset vårt nå er på de store kundene, og det henger sammen med at det er der vi kan få tak i data og gjennomføre en ganske objektiv vurdering, kommenterer Thorsrud.

Bærekraftsprinsippene ble en del av Ifs selskapsgjennomgang av bedriftskunder rett før sommeren. Thorsrud påpeker at selskapene som har fått et varsel fra If har mulighet til å rette opp i situasjonen.

– Dialogen så langt er positiv, men vi får se etter hvert om tonen blir annerledes, hvis vi til syvende og sist konkluderer med at vi ikke vil forsikre disse selskapene – og det er en vurdering vi vil gjøre basert på svarene og tiltakene de ulike selskapene setter i verk, sier Thorsrud til Finansavisen.

Les hele intervjuet med Morten Thorsrud i Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også