ESB lanserer digitalt euro-forsøk

Den europeiske sentralbanken (ESB) har i dag besluttet å starte testfasen for et digitalt euro-prosjekt.

– Det har gått ni måneder siden vi publiserte vår rapport om en digital euro. På den tiden har vi gjennomført ytterligere analyser, søkt innspill fra borgere og fagpersoner, og gjennomført eksperimenter med oppmuntrende resultater. Alt dette har fått oss til å bestemme oss for å gå opp i gir og starte det digitale euro-prosjektet, sier sentralbanksjef Christine Lagarde.

En pressemelding fra sentralbanken opplyser at testprosjektet vil løpe i 24 måneder. I løpet av denne tiden håper sentralbanken å få svar på sentrale spørsmål rundt design og distribusjon.

En digital euro må være i stand til å dekke behovene til europeerne, samtidig som den bidrar til å forhindre ulovlige aktiviteter og unngår uønsket innvirkning på finansiell stabilitet og pengepolitikk.

Et endelig vedtak om utstedelse av en digital euro kommer først senere. Det tas sikte på at en digital euro skal kunne utfylle kontanter, ikke erstatte dem.

– Vi vil diskutere med Europaparlamentet og andre europeiske beslutningstakere og informere dem regelmessig om våre funn. Innbyggere, handelsstand og betalingsindustrien vil også være involvert, sier styremedlem Fabio Panetta i den Europeiske sentralbanken.

En «e-Krone» kan presse utlånsrenten opp 25 til 50 basispunkter

Norges Bank starter testing av digitale sentralbankpenger

Derfor vurderer Norges Bank digitale sentralbankpenger 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også