Norges Bank starter testing av digitale sentralbankpenger

En intern arbeidsgruppe i Norges Bank mener det er på tide å starte med teknisk testing for å se på konkrete løsninger.
Sentralbanksjef Øystein Olsen blir anbefalt av en intern arbeidsgruppe å starte teknisk testing av en digital sentralbankvaluta for Norge.
Sentralbanksjef Øystein Olsen blir anbefalt av en intern arbeidsgruppe å starte teknisk testing av en digital sentralbankvaluta for Norge.

De neste to årene skal Norges Bank sette i gang såkalt teknisk testing av digitale sentralbankpenger, altså en offisiell norsk kryptovaluta. Teknisk testing innebærer at man begynner å se på hvordan en slik valuta kan utformes og tas i bruk, også på et eksperimentelt stadie.

Norge er allerede et av landene i verden med minst kontantbruk og høy grad av digitalisering i økonomi og finans, relativt sett.

– Kontanter tilfører betalingssystemet noen viktige egenskaper som det kan være aktuelt å føre videre og utvikle gjennom å utstede digitale sentralbankpenger. Vi trenger mer kunnskap for å kunne ta stilling til om dette er et hensiktsmessig tiltak, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Arbeidsgruppen har allerede sett på digitale sentralbankpenger i fire år. Når de nå anbefaler at teknisk testing begynner er det et signal om at man ønsker å være forberedt ved å vite hvilken løsning man ønsker å gå for dersom digitale sentralbankpenger en dag blir en hensiktsmessig realitet.

Tidligere krypto-leder i Skatteetaten mener banker ikke bør utestenge kryptogevinster 

Digitale sentralbankpenger kan frata bankene mye av kontrollen de har i dag

Derfor vurderer Norges Bank digitale sentralbankpenger 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også