FinansWatch

Norges Bank starter testing av digitale sentralbankpenger

En intern arbeidsgruppe i Norges Bank mener det er på tide å starte med teknisk testing for å se på konkrete løsninger.

Sentralbanksjef Øystein Olsen blir anbefalt av en intern arbeidsgruppe å starte teknisk testing av en digital sentralbankvaluta for Norge.

De neste to årene skal Norges Bank sette i gang såkalt teknisk testing av digitale sentralbankpenger, altså en offisiell norsk kryptovaluta. Teknisk testing innebærer at man begynner å se på hvordan en slik valuta kan utformes og tas i bruk, også på et eksperimentelt stadie.

Norge er allerede et av landene i verden med minst kontantbruk og høy grad av digitalisering i økonomi og finans, relativt sett.

– Kontanter tilfører betalingssystemet noen viktige egenskaper som det kan være aktuelt å føre videre og utvikle gjennom å utstede digitale sentralbankpenger. Vi trenger mer kunnskap for å kunne ta stilling til om dette er et hensiktsmessig tiltak, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Arbeidsgruppen har allerede sett på digitale sentralbankpenger i fire år. Når de nå anbefaler at teknisk testing begynner er det et signal om at man ønsker å være forberedt ved å vite hvilken løsning man ønsker å gå for dersom digitale sentralbankpenger en dag blir en hensiktsmessig realitet.

Tidligere krypto-leder i Skatteetaten mener banker ikke bør utestenge kryptogevinster 

Digitale sentralbankpenger kan frata bankene mye av kontrollen de har i dag

Derfor vurderer Norges Bank digitale sentralbankpenger 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch