FinansWatch

Sanner: Finansbransjen kan løfte Norge ut av pandemien på en bærekraftig måte

På Bærekraftskonferansen 2021 i regi av Finans Norge fortalte finansministeren at det vil kreve like mye innsikt som kapital å hjelpe hele Europa å nå klimamålene sine.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) under Bærekraftskonferansen 2021. | Foto: Finans Norge

Norsk økonomi skal ut av en pandemi med tilhørende nedstengning, samtidig som den skal bli mer bærekraftig. For at dette skal fungere må finansbransjen komme på banen, mener finansminister Jan Tore Sanner (H).

– Det går an å skape økonomisk vekst, og samtidig kutte utslipp. Finansnæringen er en av våre aller mest kunnskapsintensive næringer med en unik kompetanse om hvordan ulike deler av økonomien fungerer sammen, sa finansminister Jan Tore Sanner i sin innledning til Bærekraftskonferansen 2021 i regi av Finans Norge.

Skal man nå Norges og EUs målsettinger om kutt i klimagasser på 55 prosent innen 2030 må det mye kapital til. Nye løsninger må på plass og det krever store investeringer.

– I løpet av det siste året har det skjedd en stille revolusjon i finansmarkedene. Nå ser vi at kapitalen trekkes mot bærekraftige aktiviteter i et akselererende tempo. Bare i 2020 ble det utstedt like mye grønne obligasjoner på Oslo Børs som for de foregående fem årene til sammen, sa administrerende direktør i Finans Norges, Idar Kreutzer under konferansen. 

For å få fortgang i dette arbeidet venter nå hele Europa på EU-kommisjonens bærekraftstaksonomi, populært kalt EU-taksonomien eller bare taksonomien. En taksonomi er en klassifisering av, i dette tilfellet, ulike tiltak og økonomiske aktiviteter som skal kunne kalles grønne eller bærekraftige.

Finans Norge: Det jobbes intenst med å finne gode løsninger for bærekraftig finans i hele Europa

Det nærmer seg politisk enighet om EUs taksonomi

Storebrand føler seg godt foreberedt til EUs taksonomi trer i kraft 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch